RAZREDNA STRANICA

Razredni odjel: 1. C

Razrednica: Tomislava Delić

Učiteljica u produženom boravku: Nikol Smajla

NEKE OD NAŠIH AKTIVNOSTI

U petak, 6. ožujka učenici prvih razreda posjetili su Zagrebačko kazalište mladih gdje su uživali u zabavno - edukativnoj predstavi "Zdrav i čist dom, to je baš po mom".

1/7

U srijedu, 26. veljače obilježili smo Dan ružičastih majici - dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

PROJEKTI U KOJIMA SUDJELUJEMO

Skupljajmo zajedno stare baterije

Sigurnim korakom u školu 1

Slušam, pričam, znam

Pokusi su nova fora

20 dana dobrote

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Mali mudraci

Kreativni mislioci

1/2

U utorak, 19. veljače našu školu posjetio je Jozo Bozo koji nas je svojim nastupom zabavio i nasmijao. Maskirali smo se u razne zanimljive maske čime smo obilježili fašničke dane.

1/4

11. veljače obilježili smo Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti i Dan sigurnijeg interneta. Nakon sudjelovanja na potpisivanju Povelje o sigurnom internetu djevojčice su sudjelovale u radionicama za učenice prvih razreda - "Male znanstvenice" i "Zvijezde vodilje - žene u astronomiji".

1/11

Tjedan smo započeli suradnjom s knjižničarkom i radom na projektu "Slušam, pričam, znam". Nakon što nam je knjižničarka pročitala slikovnicu "Uljuđeni vuk", naučili smo neke nove riječi i ilustrirali smo naše naslovnice pročitane slikovnice. U sklopu projekta "Sigurnim korakom u školu 1", u srijedu 5. 2., obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas. Svatko od nas pročitao je nekoliko rečenica slikovnice "Uljuđeni vuk" nakon čega smo se poigrali digitalnim alatima i ponovili nove riječi koje smo naučili s knjižničarkom.

1/12

Na zanimljiv način ponavljali smo nastavne sadržaje o zimi kao godišnjem dobu. Radom u skupini prisjetili smo se kakve su vremenske prilike zimi, kako zima utječe na životinjski svijet i što zima mijenja u svakodnevnom načinu života ljudi. Nakon ponavljanja, slikali smo listopadno stablo prekirveno snježnim pahuljicama u hladnom zimskom danu .

1/11

U sklopu izvannanstave aktivnosti "Kreativni mislioci" izrađivali smo prigodne ukrase koje ćemo u blagdansko vrijeme pokloniti našim dragim mamama, tatama, bakama, djedovima i prijateljima.

1/5

Tijekom prosinca sudjelovali smo u eTwinning projektu "20 dana dobrote". Cilj projekta je razvoj empatije, solidarnosti i pobuđivanje osjećaja odgovornosti prema socijalno osjetljivim skupinama ljudi. Zamišljali smo kako bi pomagali drugima da smo superheroji s posebnim moćima, pomagali smo roditeljima u obavljanju kućanskih poslova, ostavljali smo hranu za gladne ptičice, razmišljali kako bi pomogli nezbrinutoj djeci... Ipak, najdraže nam je bilo kada smo pričali jedni drugima šale, grlili se, plesali i družili se s onima s kojima se ne družimo baš često.

1/6

12. prosinca, na Božićnoj priredbi, sjajno su nas predstavili učenici  Lucija B. i Luka B.

12. prosinca, u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali mudraci, ugostili smo književnicu Tamaru Vučković. Uživali smo u priči o jednorogu Zemu i s njime putovali Ovdjezemskom.

1/7

11. prosinca posjetili smo Teatar Exit te gledali vrlo zabavnu predstavu Ljubiti, samo ljubiti.

1/5

2. prosinca posjetili smo Kazalište Trešnja te uživali u kazališnoj predstavi Orašar.

1/3

12. studenoga posjetila nas je književnica Jadranka Čunčić Bandov. Oduševila nas je načinom izvođenja svojih igrokaza i objasnila nam je od kojih materijala možemo izrađivati lutke.

1/4

11. studenoga posjetili smo školsku knjižnicu. Knjižničarka nam je izradila članske iskaznice i posudili smo zanimljive slikovnice. Nakon posjeta knjižnici u razredu smo uredili kutak za čitanje (koji nam često služi i za igranje društvenih igara i odmor nakon napornog dana) i osnovali smo Čitateljski klub 1. c.

1/5

Kišnu srijedu iskoristili smo za stvaranje likovnih radova. Razvijali smo finu motoriku i koncentraciju, a osim toga prilagođavali smo se i na rad u skupini - jačali smo osjećaj odgovornosti, međusobno si pomagali i donosili zajedničke odluke koje su utjecale na krajnji rezultat.

1/4

17. listopada obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje. U suradnji s roditeljima  pripremili smo razne domaće pekarske i slastičarske proizvode koje smo prodavali na prodajnom sajmu. Hvala našim dragim roditeljima što su nam pomogli u provedbi ove akcije.

1/3

15. listopada posjetili smo Ekopark Krašograd i uživali u radionicama, vožnji vlakićem, plovidbom brodićima te prirodnim ljepotama parka. 

1/6

4. listopada u suradnji s knjižničarkom započeli smo s projektom "Slušam, pričam, znam". 

1/3

19. rujna posjetio nas je službenik Policijske uprave zagrebačke u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“. Upoznao nas je s osnovnim pravilima ponašanja u prometu i ulogom policije u postizanju željene razine
sigurnosti.

1/2

9. rujna radosno smo prvi puta sjeli u naše školske klupe.

1/3

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.