Drage učenice, dragi učenici...

Ovo je stranica na kojoj možete pronaći vama važne informacije.

Također, ovdje će biti objavljeni razni natječaji u kojima možete sudjelovati, ovisno o vašim željama i interesima.

VIJEĆE UČENIKA (2019./2020.)

4. A: Filip Smetko (zamjenica: Lucija Šušak)

4. B: Adrian Gansel (zamjenik: Adam Šestić)

4. C: Nika Jelenčić (zamjenik: Karlo Jozić)

5. A: Jeronim Raguž (zamjenica: Nika Sabljić)

5. B: Marcela Šipić (zamjenik: Vito Rakić)

6. A: Filip Šestić (zamjenica: Sofija Stajčić)

6. B: Igor Petek (zamjenica: Ana Čupić)

6. C: Zvonimir Kolman (zamjenica: Marta Zlopaša)

7. A: Nora Nicole Rendulić (zamjenica: Alma Todorović)

7. B: David Hendija (zamjenik: Domagoj Umljenović)

7. C: Petra Križanović (zamjenik: Marko Jurčić)

8. A: Lu Mastrović (zamjenik: Fran Čeko)

8. B: Paula Bušelić (zamjenica: Marija Morić)

8. C: Tjaša Tomić (zamjenica: Tonka Mihelj)

ŽELIŠ LI PISATI BLOG?

Imaš li neku zanimljivu temu o kojoj želiš pisati, izraziti svoje mišljenje, podijeliti s drugima nešto novo? Ovo je prilika za tebe!

U našoj školi ima toliko puno učenika čije se mišljenje treba čuti, čijim stavovima mogu zavidjeti i neki odrasli. Ovo je prilika da se čuje i tvoj glas.

Sve što trebaš je odabrati neku temu (ekologija, prava, građanstvo, društvo, međusobni odnosi, zdrava prehrana, tehnologija, energija... nešto po tvom izboru). Zatim napiši tekst koji ne bi trebao biti manji od 700 riječi, dodaj mu naslov i neku fotografiju kojom ćeš privući pažnju na svoj tekst. Fotografije možeš besplatno preuzeti s ovih stranica: https://pixabay.com/ i https://www.freepik.com/. Važno je paziti na autorska prava i ne preuzimati bilo koju fotografiju s interneta. 

Kada napišeš tekst, pošalji ga na sljedeći e-mail: osivanacankara@gmail.com. Dobit ćeš povratnu informaciju kada tvoj tekst bude objavljen.

Hvala ti!

ISTAKNUTI UČENICI

Upoznajte Tomislava Zadru

 

Tomislav Zadro učenik je 3.b razreda. Violončelo je počeo svirati još u vrtiću, a sada je učenik glazbene škole Rudolf Matz.  Na regionalnim natjecanju osvojio je prvu nagradu, te se plasirao na državno natjecanje. Velika mu je želja baviti se glazbom. 

Želimo mu puno uspjeha. 

1/2

Upoznajte Šimuna Borovčaka

 

Šimun Borovčak trenutno je učenik 1. c razreda. S četiri godine Šimun je gledajući utrku Formule 1 spoznao da želi biti vozač formule, nakon čega je počeo trenirati karting. Nakon upoznavanja s karting svijetom, pravilima, odricanjima i trudom koji je potrebno uložiti u ovome sportu, Šimun je upisan u klub AK Ina Delta gdje je na korištenje dobio svoj prvi karting. Početkom 2019. godine Šimun počinje voziti međunarodni Sportstil Cup u klasi mini 50 te Baby kart u Prvenstvu Hrvatske. Prvenstvom je potpuno zavladao pobijedivši u tri utrke, a čak je u deset od dvanaest utrka bio među prva tri natjecatelja. Veliki je uspjeh što je Šimun osvojio titulu prvaka međunarodnog karting natjecanja, SportStil kupa u klasi od 6 do 8 godina. Veličinu uspjeha pokazuje i činjenica da je Šimun najmlađi natjecatelj u svojoj kategoriji.

Prijatelji iz razreda vesele se sa Šimunom svakom njegovom novom uspjehu, listaju časopise u kojem izlaze članci o Šimunovim uspjesima i gledaju reportaže u sportskim emisijama. Želimo Šimunu puno uspjeha u daljnjoj karijeri i svu sreću u budućim utrkama!

1/4

Što Šimun kaže o svojoj karijeri pogledaje u TV prilogu u emisiji Rotor:

Upoznajte Bornu Vukića

 

Borna Vukić, trenutno učenik 2. c razreda, postiže zavidne rezultate u plivanju. Ove je godine započeo treću godinu plivanja, no već je u četvrtoj godini plivačke škole Medveščaka. 2017. godine pobijedio je u prvoj godini plivačke škole nakon čega trenira i natječe se samo sa starijima. Napokon, na prvom izdvojenom natjecanju za 2011. godište, 30. 11. 2019., na Memorijalu Mirjana Vasilj u Sisku osvaja zlato na 50 m leđno, 50 m mješovito te broncu na 50 m slobodno. Ujedno, za svoje godište, ima najbrže vrijeme na 50 m leđno u Hrvatskoj.

Borna je vrlo posvećen treniranju plivanja za kojeg odvaja čak po 2 sata dnevno, 6 puta tjedno. Njegova predanost i upornost se vidljivo isplate, a iste te kvalitete mogu svakome poslužiti kao primjer, ali i kao poruka da se svaki trud isplati. Bravo Borna!

1/5

Upoznajte Ninu Perović Zrinski

Nina Perović Zrinski učenica je 3.b razreda Osnovne škole Ivana Cankara u Zagrebu. Trenira taekwondo i vrlo je uspješna sportašica. Ovo su njezini sportski uspjesi. 

 

1. Klubsko natjecanje 2018. - 1. mjesto

2. Prvenstvo grada Zagreba 2018. - 1. mjesto

3. Prvenstvo OŠ grada Zagreba 2019. - 2. mjesto

4. Karlovac Open 2019. - 4. mjesto

5. Kondor Open 2019. - 4. mjesto

6. Maksimir Kup 2019. - 1. mjesto

7. Prvenstvo OŠ grada Zagreba 2019. - 1. mjesto

8. Prvenstvo grada Zagreba - 2. mjesto

1/2

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.