top of page
g - Copy.jpg

CLASSIC AGAIN

EU flag-Erasmus+_vect_POS.png
etwinning.png

Zadovoljstvo nam je objaviti da je naša škola bogatija za još jedan projekt. Projekt Classic Again našim će učenicima  omogućiti razvoj komunikacijskih vještina na engleskome jeziku, usavršavanje umijeća čitanja te će ih motivirati na drugačije oblike učenja, veću toleranciju i otvorenost prema drugim narodima, prihvaćanje društvenih, jezičnih i kulturoloških različitosti. U sklopu projekta u školi će se održavati sati kreativnog pisanja uz dramski izričaj. 

Naglasak projekta je na njegovanju vlastite kulture i književnosti i prezentiranju iste drugim sudionicima u projektu te lokalnoj zajednici. 

PARTNERI:

Hrvatska (Croatia): Osnovna škola Ivana Cankara

Poljska (Poland): Szkola Podstawowa im. Jana Pawla II w Kleosinie

Španjolska (Spain): IES Cantely

Italija (Italy): I.C. pacifici Sezze-Bassiano

HRVATSKA, prosinac 2019.

 

Cilj projekta je potaknuti učenike na čitanje i promišljanje o djelima koja su nezaobilazna lektira u zemljama iz kojih dolaze te ih interpretirati kroz dramski izričaj. Tijekom četiri dana boravka u našoj školi organizirali smo šest radionica na kojima su učenici učili tehnike kreativnog pisanja. Radionice su održali učitelji OŠ Ivana Cankara, učitelji gosti iz pojedinih zemalja i dvije studentice anglistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ove radionice su bile uvod u aktivnosti koje učenike očekuju tijekom rada na zadanim djelima. Znanje koje su stekli, učenici će upotrijebiti stvarajući materijal za sljedeću mobilnost koja će se održati krajem ožujka u Italiji.

U popodnevnim satima goste smo upoznali s našim prekrasnim gradom Zagrebom te uživali u blagdanskom ozračju i zanimljivom druženju. U četvrtak su nam se gosti pridružili na Božićnoj priredbi u našoj školi. U petak su učitelji dogovorili kako će se projekt razvijati te utvrdili detalje sljedeće mobilnosti.

Veselu, ali izuzetno radnu atmosferu pogledajte na fotografijama.

bottom of page