top of page
grimmfiction_no_text_fc1a635b-44bb-4908-94bd-888c0ccddb64.png

CroSIP

Međunarodni projekt Croatia Space Inspiration Program (CroSIP)

.

.

.

Udruga Lady Rocket provodi svoj međunarodni program Space Inspiration za učenike u Hrvatskoj

Prošle godine, škola Ivana Gundulić i Zaklada Lady Rocket iz SAD-a pokrenule su partnerski projekt pod nazivom „Croatia Space Inspiration Program – CroSIP“. Ove je godine par odabaranih škola u Hrvatskoj, uključujući i našu školu Ivana Cankara, dobilo pozivnicu za sudjelovanje u projektu.

Ovaj program je osmišljen s ciljem poticanja edukativnih aktivnosti koje će inspirirati učenike diljem svijeta da se već od rane dobi upuste u istraživanje svemira. CroSIP je certificiran od strane NASA JPL (NASA Jet Propulsion Laboratory) i pruža učenicima priliku za praktično učenje. Projekt započinje u listopadu, a u našoj ga školi provode učiteljice Mačinko Maja, Grabar Ksenija, Lemaić Olivera, Nevistić Viktorija, Gorenc Željka te Čengić Kruna.

Glavni cilj projekta je upoznati djecu s temama svemira i STEM područja putem prilagođenog NASA JPL programa. Program uključuje različite aktivnosti usmjerene na svemir i Mars, koje će se provoditi kroz radionice i eksperimente namijenjene osnovnoškolcima. Po prvi puta u Hrvatskoj, provode se radionice temeljene na NASA JPL programu u suradnji s Zakladom Lady Rocket.

Tijekom trajanja programa, učitelji i učenici iz razreda širom svijeta će se povezivati, razmjenjivati svoje rezultate i učiti kako komunicirati s vršnjacima iz drugih zemalja. Na taj način, dijeleći svoje interese i strast prema svemiru, promoviraju međunarodnu suradnju i razumijevanje.

Učenici 3.a razreda

sudjeluju u projektu!

.

.

.

Uz istraživačku nastavu, učenici proučavaju svemirska tijela i pri tome se zabavljaju.

Veselimo se otkrivati nova znanja i istraživati dječje ideje za nova istraživanja.

bottom of page