LUTKARSKO KAZALIŠTE STRIBOR

Kazalište Stribor je jedino lutkarsko kazalište u Hrvatskoj u kojem su svi glumci djeca. Djeluje od 1999. godine i kroz njega je prošlo četrnaest generacije glumaca, a predstave je vidjelo više od petnaest tisuća malih posjetitelja. Dobitnik je priznanja Hrvatskog katoličkog radija za humanost kao i Zahvalnice udruge Cvitić za djecu s posebnim potrebama. Osim prikazivanja u matičnoj kući svoje predstave redovito izvodi u krajevima gdje se djeca nemaju prigodu susresti s lutkama (Vukovarsko-srijemska županija, Ličko-senjska županija, otok Korčula, Austrija, Mađarska, Gradišće...).

Dobitnici smo priznanja za Međunarodnu suradnju te Agencije za odgoj i obrazovanje kao kazalište sa zanimljivim i edukativnim sadržajima za najmlađe.

 

Lutkari Stribora gostovali su u Sarajevu, Kiseljaku i Kreševu. Održano je 8 izvedbi JEŽEVE KUĆICE i predstavu je vidjelo 1300 oduševljenih mališana.

NOVOSTI U STRIBORU

PROJEKT DOBRO JE ČINITI DOBRO:
Striborovci gostovali u OŠ Josipa Matoša, Vukovar, 18. 12. 2019.
Održana je audicija i započela je s radom nova, 12 generacija lutkara, 5b razred.
Pripremaju svoju prvu predstavu JEŽEVA KUĆICA (premijera u svibnju 
Sedmaši po prvi puta susreću lutke na stolu, predstava IZGUBLJENI CVIJETNJAK
8. travnja- OTVORENI DAN STRIBORA
MALA SIRENA putuje u Zenicu 16. i 17 travnja
IZLET ZADRUGARA 17. lipnja

 

1/7

1/8
Lutkarsko kazalište Stribor OŠ Ivana Cankara proslavilo je 20. rođendan

nedjelja, 24. 11. 2019.

 

Predstava Lutkarski kolaž obuhvaća dijelove najizvođenijih predstava: Djevojčice sa šibicama, Male sirene, Izgubljenog cvijetnjaka, Veselih pahuljica i Ježeve kućice.

Stribor je jedino osnovnoškolsko lutkarsko kazalište u Hrvatskoj i šire.

Dobitnici su priznanja Zaklade Adris za izvrsnost i Hrvatskog katoličkog radija za humanost, sudionici su SLUK-a 2015.  i  Vukovarskog lutkarskog proljeća 2006. i 2008. na koje su bili pozvani kao jedini amaterski ansambl među odraslim profesionalnim lutkarskim kazalištima.

1/4
Lutkari gostovali u Vukovaru

Na poziv Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Josipa Matoša, Striborovci su odigrali predstavu Mala sirena  18.12.i donijeli radost došašća.

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.