O6V1FT0.jpg
23580246_640x640.jpeg
etwinning_school_0.png
7a1f84e37f4e5fce0f7ca56b70c7e49a_XL.jpg
eu-flag-erasmus-logo.jpg

ZAŠTO PROJEKTI

Učenici žele učiti, a učiti znači biti aktivan. Učiti znači stjecati iskustva. Ciljevi učenja odnose se na spoznajni (kognitivni), motorički i čuvstveni (afektivni) razvoj. U školi se ne bi trebalo učiti samo glavom, nego: glavom, rukom i srcem! Nastavne aktivnosti trebaju doprinijeti stjecanju raznih osposobljenosti i osobina ličnosti, što je mnogo važnije za život od glave pune informacija.

Za uspješno snalaženje u svakodnevnom učenici trebaju ovladati raznovrsnim osposobljenostima kao što su rješavanje problema iz svakodnevnog života, ostvarivanje zadataka u timu, razne vrste komunikacije, nenasilno rješavanje nesporazuma i sukoba, komuniciranje na materinskom ili stranom jeziku, korištenje elektroničkih uređaja itd.

Sve to učenici najbolje ostvaruju kroz projekte. Znanja i osposobljenosti koje učenici stječu kroz projekt su:  naučiti učiti, istraživati, tražiti i birati obavijesti (informacije),

koristiti obavijesti, stjecati društvene (socijalne) vještine, učiti živjeti zajedno (suradnja i snošljivost), stjecati praktične i poduzetničke vještine, stvarati pozitivnu sliku o sebi (stjecanje sigurnosti, osvještenje vlastitih kvaliteta i prednosti) sudjelovanjem u brojnim iskustvenim situacijama.

614982-PNJK28-465.jpg

Što čujem, to zaboravim.
Što vidim, to zapamtim.
Što učinim, to shvatim.

eTwinning oznake kvalitete

Nacionalne oznake kvalitete

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/15

Aktivni projekti

Prošli projekti

Europske oznake kvalitete

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5