top of page
NATJECANJA KROZ GODINU
školska godina 2022./2023.

ZAVRŠNICA FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE

U subotu 17. lipnja održana je svečana završnica First Lego League u kategoriji Explore u Osnovnoj školi Špansko Oranice u Zagrebu. Tamo je preko 85 djece demonstriralo svoje istraživačko-inovativne, robotičke radove. 

Na završnici su sudjelovali naši učenici Vicko Dvornik, Lucija Barišić, Jagor Bučević, Filip Kurnik i Tibor Belošević-Jug (tim Robotic JR.) koji su svoj projekt marljivo pripremali čitavu godinu sa profesoricom Mačinko nakon nastave na grupi robotike.

Ovogodišnja tema je „SuperPowered“ kojom se želi potaknuti djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego dođe do njih, od različitih izvora energije, skladištenja i prijenosa energije, pa sve do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu.

CANKAREVCI IZBORILI PLASMAN ZA SVJETSKO NATJECANJE IZ ROBOTIKE U PANAMI

U subotu 3. lipnja 2023. u Samoboru se održala državna razina Svjetske robotičke olimpijade (WRO). Adrian Gansel i Jana Dragosavljević ove su godine ostvarili fantastičan rezultat od 197/240 bodova i time postali državni prvaci u kategoriji Robomission Junior. Time su izborili odlazak na svjetsko natjecanje koje se u studenom održava u Panami gdje će se natjecati sa 75 ostalih zemalja svijeta. Jako smo ponosni na njih!!!!

WE ALL DO SPORTS - YOU AND ME

Na međunarodnom likovnom natječaju We all do sports - you and me, za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, sudjelovali su učenici 1. c razreda - Vigo Krajić, Erik Stajčić i Amalia Čulo.

Među radovima učenika Moldavije, Turske, Gruzije, Hrvatske, Poljske, Grčke i Litve, rad naše Amalije Čulo osvojio je sjajno 2. mjesto.

Čestitamo!

SREBRO NA IZLOŽBI INOVACIJA

NOVA-MLADI je najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu. Ove je godine našu školu predstavljao učenik Fran Vrkljan (8a) koji je na izložbi osvojio srebrnu medalju. Čestitamo! 

MATEMATIČKO NATJECANJE KLOKAN

Matematičko natjecanje Klokan bez granica održano je  16. ožujka 2023. godine. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 65 učenika od drugog do četvrtog razreda. 

 

U rangu od 10% najboljih u Republici Hrvatskoj  nagrađeno je  10 učenika ( 8 iz drugih razreda, 1 iz trećeg i 1 iz četvrtog razreda).

Čestitamo!

 2. KOLO MODELARSKE LIGE

 

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. 

Našu su školu u drugom kolu predstavljali učenici Cvita Sabljić i Marko Barišić (6a) koji su osvojili drugo mjesto za Grad Zagreb.

Bartol Rodinis, učenik 1. c razreda, osvojio je PRVO MJESTO na SFerinom literanom natječaju SFERICE. 

 

SFera je društvo za znanstvenu fantastiku, a natječaj za literarne i likovne radove djece osnovnih i srednjih škola, održava duže od četvrt stoljeća. Ove je godine Bartol osvojio 1. mjesto sa svojom pričom Ban Kavomir – junak zore.

Bartol je ujedno i najmlađi učenik koji je nagrađen u svojoj kategoriji. Pozvan je na svečanu skupštinu SFERAKONA, najstariju i najveću SF konvenciju u Hrvatskoj, na kojoj mu je dodijeljena nagrada.

 VELIKI USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOGA JEZIKA

 

Učenik 8.b Nikola Lewis ostvario je 2. mjesto u Crikvenici na Državnom natjecanju koje se održavalo od 10. do 12. svibnja.

 

Ovakvim rezultatom zadivio je učenike i mentore iz drage nam domovine i dostojno predstavio našu Cankaricu te pokazao zavidno znanje u poznavanju materinjeg jezika na ponos svojoj mentorici dr. sc. Branki Rudman, prof. 

UČENICI POSTIGLI IZVRSNE REZULTATE NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ KEMIJE

 

I ove  školske godine učenici OŠ Ivana Cankara sudjelovali su na Državnom natjecanju iz kemije. Uspjeh nije izostao.

Na Natjecanju koje  se održalo od 25. do 28. travnja u OŠ Stoja - Pula  Adrian Gansel,  učenik 7.b razreda osvojio je 3. mjesto u kategoriji sedmih razreda, a Ivan Udovičić, učenik 8.b razreda 4. mjesto u kategoriji osmih razreda.

 Bravo za mlade kemičare i njihovu mentoricu! 

LEONA DRŽAVNA PRVAKINJA

Naša učenica 8.b razreda Leona Granoša sudjelovala je od 18. do 21. travnja 2023. na Državnom natjecanju iz informatike u Vodicama i ostvarila odlične rezultate.

U kategoriji LOGO osvojila je 1. mjesto s maksimalnih 200 bodova, a u kategoriji Primjena algoritama 5. mjesto. 

Leona je članica Zagrebačkog računalnog saveza. Od prvog razreda je pohađala radionice programskog jezika Logo, a kasnije i Phytona, C++ i algoritama pod vodstvom sjajnih mladih ljudi-studenata, nekadašnjih natjecatelja.

S Leonom je na natjecanju bila mentorica Eva Arapović, prof.

Čestitamo Leoni na ovom fenomenalnom uspjehu!

NAGRADE NA DRŽAVNOJ SMOTRI TEHNIČKE KULTURE

 

 

Naši su učenici nagrađeni na državnoj smotri tehničke kulture koja se održava online kroz pet ciklusa.

Popis učenika nagrađenih u prvom i drugom ciklusu: 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FIZIKE

 

Učenica Tonka Botica (8a) nakon 98% riješenosti testa na školskom, prošli je tjedan sudjelovala na županijskom natjecanju iz fizike koje se održalo u OŠ Grofa Janka Draškovića. 

Plasman je izborio i učenik Nikola Lewis (8b), no zbog preopterećenosti ostalim natjecanjima odustao je od sudjelovanja.

Čestitamo oboje na plasmanu!

OPĆINSKA RAZINA SMOTRE LIDRANO

 

Gracija Turić, učenica 1. c razreda, sudjelovala je na općinskoj razini smotre LiDraNo. Žiri ju je proglasio apsolutnom pobjednicom te se plasirala na županijsku razinu.

HRVATSKO ODBOJKAŠKO ZLATO

 

Ženska odbojkaška reprezentacija U17 osvojila je turnir Middle European Volleyball Zonal Association (MEVZA) U17.

Nastupilo je 8 reprezentacija:

Hrvatska, Austrija, Slovenija, Izrael, Češka, Slovačka, Finska i Cipar.

Samo prvoplasirani ima pravo nastupa na Europskom prvenstvu u Srbiji i Madarskoj u srpnju.

Hrvatska je bila prva te stekla pravo nastupa na europskom prvenstvu.

 Učenica 8.a Antonija Gulin  igrala je sve utakmice, sve setove i bila je odlična!

Čestitamo našim odbojkašicama na ovome uspjehu, a posebno se ponosimo našom učenicom Antonijom Gulin. Bravo! 

MAT LIGA


U četvrtak 15.12.2022. održano je 2. kolo MAT lige na kojem je nastupilo 22 učenika viših razreda i 32 učenika nižih razreda naše škole.
Najuspješniji su bili Franjo Brigić (7.c) i Mika Valentić (7.c) koji trenutno drže 6. mjesto od 333 ekipe te Leona Granoša (8.b) i Lovro Jakobović (8.b) koji su na 17. mjestu od 274 ekipe. Među najmlađim natjecateljima istaknuli su se učenici 2.a razreda koji su zauzeli visoko 13. mjesto (Matej Čizmić i Kaja Rupčić) odnosno 15. mjesto (Nella Cinkuš i Rok Petek) od 420 ekipa.


Čestitamo svima i nadamo se još boljim rezultatima u sljedećem kolu!

3. MJESTO NA PRVENSTVU GRADA ZAGREBA ZA DJEVOJČICE OSNOVNIH ŠKOLA

Prvenstvo Grada Zagreba u taekwondou za djevojčice osnovnih škola održano je u subotu, 3. prosinca
2022.

Našu školu predstavljala je ekipia u sastavu: Dora Vukić (8b), Ema Delić (7b), Franka Bokan (6b)
i Mia Delić (6a). Učenice su pod vodstvom klupskih trenera osvojile treće mjesto.
Bravo za sve. Želimo vam i dalje puno sportskih uspjeha!

Rezultate borbi možete pogledati na web stranici - https://skolski-sport-
zg.hr/index.php?rubrika=sport&id=815

MODELARSKA LIGA

 

Prvo kolo modelarske lige Grada Zagreba koju organizira Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održalo se 20.1.2023 u OŠ Cvjetno naselje. Našu su školu predstavljale učenice Cvita Sabljić (6a) i Franka Bokan(6b) te izborile 13. mjesto.

REGIONALNO NATJECANJE - SUDOKU

 

Učenica 8b razreda, Leona Granoša plasirala se na regionalno Sudoku natjecanje koje se održalo u subotu 26.11.2022. U regiji je osvojila 33. mjesto.

 

Čestitamo!

NATJECANJE DABAR 

 

Početkom studenog održano je natjecanje Dabar na kojem je nastupilo ukupno 48015  učenika osnovnih i srednjih škola.

Naši najmlađi postigli su lijepe rezultate, a u 10% najuspješnijih plasirali su se Ante Vukas (1.a), Vito Damić (1.a), Matej Čizmić (2.a), Filip Hajnić (2.a) i Klara Kvočić (2.a).

Čestitamo učenicima i njihovim učiteljicama!

bottom of page