top of page
19824.jpg

GENERACIJA NOW

Generacija NOW donacijski je program koji Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih provode kako bi uspješno pripremali mlade za poslove budućnosti. Cilj donacijskog programa je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, poticati inovativnost i pružati brojne mogućnosti učenicima kako bi razvijali vlastite projekte.

Od pokretanja projekta 2004. godine, donacijskim je natječajem s više od 10 milijuna kuna podržano ostvarivanje oko 300 projekata.

Na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih ove je godine bilo prijavljeno 170 obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske. S obzirom na rekordan broj zainteresiranih, Hrvatski Telekom je odlučio uključiti gotovo trostruko više institucija nego protekle godine – 110 škola, udruga i knjižnica te im donirati opremu i financijska sredstva potrebna za stvaranje IoT projekata.

I ovaj će put doprinos u obliku STEM edukacija za mentore i stručne konstantne podrške dati i Institut za razvoj i inovativnost mladih. Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je poseban i po tome što su edukacije i donacije po prvi put prilagođene trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima.

Uz to, IRIM će svim polaznicima programa, ali i onima koji još nisu dio Generacije NOW, na raspolaganje pružiti prvi STEM kurikulum koji mogu primjenjivati u nastavi. Od ove godine, program se provodi i pod službenim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

(Izvor: Bug,.hr)
 

Na natječaj se uključila i naša škola voditeljice projekta su Maja Mačinko i Antea Bekafigo, u projekt je uključeno deset učenika šestih i sedmih razreda. 


https://croatianmakers.hr/hr/project/novi-internet-of-things-natjecaj-generacija-now/ 

bottom of page