top of page

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST

Građanski odgoj i obrazovanje

Na izvannastavnoj aktivnosti razvijamo građanske kompetencije potrebne za aktivno sudjelovanje u društvu, potičemo kritičko mišljenje, razvijamo demokratske stavove temeljene na toleranciji i suradnji, razvijamo socijalne vještine, radimo na razumijevanju odnosa među različitim kulturama te u društvu i okolini u kojoj živimo.

Ovo su neke od naših aktivnosti...

unnamed.png

Unicefova radionica Rastrgano srce

Ponekad riječi bole više od udaraca. Svaka ružna riječ ostavlja trag na našim srcima i čini da se osjećamo loše. Iako se kasnije ispričamo, tragovi na srcu ostaju. Zbog toga se i mi osjećamo loše. Moramo razmisliti prije nego nešto kažemo, jer posljedice naših riječi mogu biti velike.

Piramida života

Što je to sreća? Što nam je potrebno za sreću? Jesu li to igračke ili postoji nešto važnije? Izgradili smo piramidu života u čije smo temelje postavili ono što je nama najbitnije za sreću, a na vrh ono što nas čini sretnim, ali kratkotrajno.

Duga - indijanska legenda

U priči su se sve boje međusobno hvalile da je svaka od njih najbolja. Svaka od njih je mislila da je ona najvažnija. Bijela boja ih je urazumila i rekla im da sva od njih ima svoju svrhu i da svaka od njih, baš zbog svojih različitosti, doprinosi bogatstvu ovoga svijeta. 

Svatko od nas je neka boja, razlikujemo se od drugih i baš zbog svojih različitosti činimo svijet ljepšim.

Tolerancija

Biti tolerantan znači prihvaćati druge sa svim njegovim različitostima; vrlinama i manama. Svako od nas je u nečemu bolji, a u nečemu manje dobar. To međusobno moramo prihvatiti i pomagati si. Tako ćemo se svi osjećati bolje i bit ćemo sretniji.

Ugostili smo glumce kažališta Medley Teatar, Marina Bukvića i Enu - Sanan Hdaghu, koji su za nas izveli predstavu Ljepota naše različitosti, predstavu punu ljubavi, tolerancije i mira. Predstava nas vodi kroz priču o dvije ptice selice, rodi i slavuju, koji se nakon zime vraćaju iz Afrike u Hrvatsku. Pritom nailaze na razne situacije u kojima si međusobno pomažu. U svakoj državi sreću neku životinju i shvaćaju da su svi oni međusobno različiti, no te različitosti im ne staju na put. Međusobno pokazuju toleranciju i stvaraju prijateljstva.

Kako je lijepo bit' drugačiji, a prijatelj svačiji...

Dan ružičastih majica

Pripremamo se za obilježavanje Dana ružičastih majica - Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Razgovaramo o tome što je to nasilje, po čemu se razlikuje od sukoba, kakvo sve može biti te kako ga spriječiti. Slikamo ružičastu pticu nenasilja te dizajniramo ružičaste zastave s porukama nenasilja.

Dan svjesnosti o autizmu

Svatko od nas se od ostalih razlikuje po nečemu. Različitosti čine naše bogatstvo. 

Što je autizam? Po čemu se djeca s autizmom razlikuju od djece koja nemaju autizam? Na koji način doživljavaju svijet? Sve su to pitanja kojima smo se bavili. Pročitali smo i slikovnicu Ja sam Lovro koja govori o dječaku s autizmom. 

bottom of page