KUTAK PEDAGOGA

OBAVIJESTI

Poštovani roditelji,

pozivamo vas na Tribinu „Rizik adolescencije – razvoj ovisničkog ponašanja mladih“, koja će se održati 11. prosinca 2019. godine (srijeda) s početkom u 18.00 sati u Centru za mlade, Heinzelova 62a. 

Poziv za roditelje

Tibina

   NAGRADNI NATJEČAJ

 „Škola bez droge - grad bez droge“

U petak 13. 12. 2019. u 12:00 učenice Nika Bolf, 7. b i Luce Marušić, 7. c, u pratnji  pedagoginje Ivanke Tišljar, nazočile su svečanoj dodjeli nagrada nagradnog natječaja „Škola bez droge - grad bez droge“.

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada obilježen je kraj Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. 11. - 15. 12.).

Luce Marušić osvojila je drugo mjesto u kategoriji za najbolji slogan („Dugo živi, drogu ne šljivi!“).

Nika Bolf osvojila je treće mjesto u kategoriji za najbolji slogan („Ne budi lud na drogin način, budi lud na svoj način!“).

Učenicima su dodijeljena priznanja i vrijedni poklon bonovi.

Čestitamo!

   NAGRADNI NATJEČAJ

 „Škola bez droge - grad bez droge“

U petak 14.12.2018. u 12:00 učenici Marko Babić,7.b i Mario Čičin Šain, 7.c, u pratnji učiteljice Marije Martinović i pedagoginje Ivanke Tišljar, nazočili su svečanoj dodjeli nagrada nagradnog natječaja „Škola bez droge - grad bez droge“.

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada obilježen je kraj Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.).

Mario Čičin Šain osvojio je prvo mjesto u kategoriji za najbolji slogan („Bez droge i cigara, uštedjet ćeš si života i para.“).

Marko Babić osvojio je drugo mjesto u kategoriji za najbolji slogan („Droga uzima, droga ne daje.“).

Učenicima su dodijeljena priznanja i vrijedni poklon bonovi.

Čestitamo!

10. FESTIVAL PRAVA DJECE

 U utorak 16.10.2018. učenici vršnjaci pomagači 6. razreda i učenici Poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave, u pratnji pedagoginje i voditeljice Poludnevnog boravka, sudjelovali su na filmskoj matineji 10. Festivala prava djece.

Prikazano je 11 najboljih filmova  dječjeg stvaralaštva filmskih družina i klubova iz cijele Hrvatske.

DOSTOJANSTVOM PROTIV NASILJA

U našoj se školi ove godine provodio program ''Dostojanstvom protiv nasilja'' sa svim učenicima sedmih razreda. Program je bio usmjeren na prevenciju vršnjačkog nasilja među učenicima, a činile su ga interaktivne radionice koje sprječavaju nasilje poticanjem učenika u rastu prema izvrsnosti i donošenju zdravih odluka kroz poštivanje ljudskog dostojanstva. Zadovoljni smo kako su se učenici uključili u raspravama, raznim grupnim aktivnostima, igrama, domaćim zadaćama te na završetku programa, u forum teatru. Učenici su se tijekom 15 radionica međusobno bolje povezali, razvijali istinsko zajedništvo uvažavajući i poštivajući različitosti, upoznali bogatstvo različitosti i jedinstvenost svake osobe. Također, putem različitih vježbi razvijali su kvalitetnu komunikaciju, uvježbavali konstruktivno rješavanje sukoba, naučili kako povećati samopoštovanje te kako na ispravan način izražavati emocije.

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.