O68Z3N0.jpg

MEMENTO PRIJATELJSTVA 6

etwinning.png

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.

Učenici će kroz niz aktivnosti stjecati znanje o sebi, razumjeti svoje emocije, razvijati odgovornost prema sebi i drugima. Usvajat će i njegovati kroz razne poticajne situacije i aktivnosti temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici će primjenjivati dječja prava u svakodnevnom životu te naučiti se preuzimati odgovornost za svoja ponašanja i odluke.

SUDIONICI: 2. C

MOJ GRB, NAŠ GRB

Kroz izradu grbova istražili smo po čemu se međusobno razlikujemo, a po čemu smo slični. 

Razred: 2. c

MOJ RAZRED KAO BUKET CVIJEĆA

Svatko od nas je drugačiji i svatko od nas ima nešto što naš razred čini boljim. Svaki učenik u razredu je poput cvijeta, drugačiji od drugih, no kada se svi držimo zajedno i surađujemo, tvorimo najljepši buket.

Razred: 2. c

TOLERANCIJA

Osvještavamo naše različitosti i važnost njihovog prihvaćanja. 

Razred: 2. c

DAN LJUDSKIH PRAVA

Obilježili smo Dan ljudskih prava. Proučavali smo koja su to naša prava, kome sve ta prava pripadaju, kako ih poštivati i čuvati. Temu smo povezali s tolerancijom na različitosti te dječjim pravima koja su proizašla iz ljudskih prava.

Napravili smo izložbu ljudskih prava u slikama te smo istražili koji su se to ljudi kroz povijest borili za određena ljudska prava.

Razred: 2. c

TOLERANCIJA MEĐU LJUDIMA

Nakon što smo se upoznali s ljudskim pravima u prošlom polugodištu, odlučili smo prikazati sve te različitosti izrađujući lutkice. U aktivnost smo uključili i roditelje, djedove i bake te tako proširili temu tolerancije kroz više generacija. 

Razred: 2. c

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Dan ružičastih majica, nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježili smo razgovorom o nasilju, njegovim uzrocima,načinima njegovog sprječavanja, kao i  poticanju tolerancije na različitosti. Također, napravili smo plakate kojima smo željeli poslati poruku o važnosti nenasilja te posljedicama nasilnih ponašanja. Plakate smo izvjesili u predvorju škole gdje su se taj dan okupili svi učenici naše škole. Zajedno smo pogledali kratak film o postupanju u slučaju nasilja te otpjevali himnu Dana ružičastih majica.

Razred: 2. c

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta razgovarajući o opasnostima koje vrebaju na internetu, ali i pozitivnim stranama interneta.  Igrali smo kvizove i gledali animirane filmove na tu temu. Napravili smo plakate s porukama o ponašanju na internetu te izradili veliki mobitel od kartona. 

Posjetila nas je  izvršna direktorica HAKOM-a Ana KATALINIĆ MUCALO  koja je održala kratko predavanje o sigurnosti na internetu te sa školom obilježila potpisivanje Povelje.

Također, dali smo i kratak intervju na ovu temu.

Razred: 2. c

00:00 / 28:13

ŽELJE I POTREBE

Koje su naše želje, a koje potrebe? Jesu li one iste? Što prvo trebamo zadovoljiti? 

Razred: 2. c