top of page
O68Z3N0.jpg

MEMENTO PRIJATELJSTVA 6

etwinning.png

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.

Učenici će kroz niz aktivnosti stjecati znanje o sebi, razumjeti svoje emocije, razvijati odgovornost prema sebi i drugima. Usvajat će i njegovati kroz razne poticajne situacije i aktivnosti temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici će primjenjivati dječja prava u svakodnevnom životu te naučiti se preuzimati odgovornost za svoja ponašanja i odluke.

SUDIONICI: 2. C

MOJ GRB, NAŠ GRB

Kroz izradu grbova istražili smo po čemu se međusobno razlikujemo, a po čemu smo slični. 

Razred: 2. c

MOJ RAZRED KAO BUKET CVIJEĆA

Svatko od nas je drugačiji i svatko od nas ima nešto što naš razred čini boljim. Svaki učenik u razredu je poput cvijeta, drugačiji od drugih, no kada se svi držimo zajedno i surađujemo, tvorimo najljepši buket.

Razred: 2. c

TOLERANCIJA

Osvještavamo naše različitosti i važnost njihovog prihvaćanja. 

Razred: 2. c

DAN LJUDSKIH PRAVA

Obilježili smo Dan ljudskih prava. Proučavali smo koja su to naša prava, kome sve ta prava pripadaju, kako ih poštivati i čuvati. Temu smo povezali s tolerancijom na različitosti te dječjim pravima koja su proizašla iz ljudskih prava.

Napravili smo izložbu ljudskih prava u slikama te smo istražili koji su se to ljudi kroz povijest borili za određena ljudska prava.

Razred: 2. c

TOLERANCIJA MEĐU LJUDIMA

Nakon što smo se upoznali s ljudskim pravima u prošlom polugodištu, odlučili smo prikazati sve te različitosti izrađujući lutkice. U aktivnost smo uključili i roditelje, djedove i bake te tako proširili temu tolerancije kroz više generacija. 

Razred: 2. c