MEMENTO PRIJATELJSTVA 7

etwinning.png

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.

Učenici će kroz niz aktivnosti stjecati znanje o sebi, razumjeti svoje emocije, razvijati odgovornost prema sebi i drugima. Usvajat će i njegovati kroz razne poticajne situacije i aktivnosti temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici će primjenjivati dječja prava u svakodnevnom životu te naučiti se preuzimati odgovornost za svoja ponašanja i odluke.

SUDIONICI: 3. C

PARTNERI: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Poljska

1. radionica - Dan bijelog štapa

Stavljajući se u određene situacije poput slijepih osoba, razvijali smo empatiju, toleranciju i solidarnost.
Postali smo svjesni zahtjeva koji se svakodnevno postavljaju pred slijepe i slabovidne osobe, kako prepoznati slijepu ili slabovidnu osobu, kako joj pristupiti i ponuditi pomoć. Također smo se upoznali s Brailleovim pismom i napisali svoja imena.  Slušajući pjesme slijepih pjevača slikali smo portrete slijepih osoba bez kojih svijet ne bi bio isti. Na kraju smo pogledali i film o Helen Keller, prvoj slijepoj, gluhoj i nijemoj ženi koja je završila fakultet.

2. radionica - Kakav treba biti predsjednik razreda

Kakav treba biti predsjednik razreda? Koje vrline, sposobnosti i vještine treba imati? Zašto nam je važno tko nas predstavlja?

Ovo su bila neka od pitanja kojima smo se bavili na ovoj radionici.