top of page

Humanitarna akcija - osvrt


Potaknuti pričom gospođe Stepan iz Humanitarne udruge „Lucijino svjetlo“ o dugogodišnjem pružanju podrške i pomoći roditeljima, djeci i bolnicama u kojima se liječe oboljela djeca, učitelji OŠ Ivana Cankara iz Zagreba pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći.


U kratkom vremenu, tijekom mjeseca travnja, razrednici su objasnili učenicima cilj i smisao humanitarne akcije te se vrlo brzo osjetio duh socijalne osviještenosti među učenicima. U ovoj akciji sudjelovali su svi razredi (razrednici, učenici i njihovi roditelji).


Razredna nastava je prikupljala: pidžame, pelene, vlažne maramice, četkice za zube, šampone i ostale stvari za osobnu higijenu, a viši razredi su sakupili novac te je za prikupljeno kupljeno 12 inhalatora, 6 ušnih toplomjera, 2 bezkontaktna toplomjera i 16 paketa kapica (40 komada u svakom).


Ukupna vrijednost donacije iznosila je 3000 eura.


Učenici OŠ Ivana Cankara su sa zadovoljstvom pomogali prilikom slaganja i prenošenja paketa humanitarne pomoći. Gospođa Stepan je dogovorila primopredaju donacije u Klinici za dječje bolesti Zagreb. 8. svibnja 2024. gdje su donaciju preuzeli djelatnici bolnice


Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.


  • Djelatnici OS Ivana Cankara




bottom of page