top of page

Mentalno zdravlje grada Zagreba


Svjesni činjenice da je mentalno zdravlje jednako važno kao i ono fizičko, da se djeca i mladi često nose s problemima mentalnog zdravlja te da osim teških školskih torbi, djeca i mladi na svojim leđima nose i mnoge, oku teško vidljive terete, Grad Zagreb pruža podršku djeci i mladima.


Potrebno je promicati razumijevanje da svi možemo imati loše dane i da je u redu potražiti pomoć kada nam je teško. Potrebno je stvoriti siguran prostor u kojem će se djeca i mladi osjećati slobodno, izražavajući svoje osjećaje, brinući jedni za druge.


Briga o mentalnom zdravlju djece i mladih je odgovornost svih nas – roditelja, skrbnika, škole i zajednice. Samo zajedno možemo osigurati da djeca i mladu rastu ostvarujući svoj puni potencijal.


Započela je nova školska godina, a kako bi ona protekla sa što manje stresa, stručnjaci zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb, u području mentalnog zdravlja, pripremili su članke na temu kako učenje učiniti lakšim, kako formirati nove navike te kako polazak u školu učiniti ugodnijim.

Ovim putem pozivamo učenike, roditelje, nastavnike i stručne suradnike u školama da posjete web portal Mentalno zdravlje grada Zagreba ((mentalnozdravlje.zagreb.hr)) i ondje pročitaju savjete stručnjaka te se informiraju o uslugama koje Grad Zagreb nudi u svrhu unapređenja i očuvanja djece i mladih.
Comments


bottom of page