top of page

Posjet stručnjaka Science centra iz Singapura


Našu školu 11. svibnja posjetio je Chester Ong, koji trenutno koordinira seriju sastanaka u Sloveniji i Hrvatskoj, kako bi istražio inovativne načine promocije STEM-a. Chester Ong, stariji menadžer STEM Inc-a pri Science Centru u Singapuru, i bivši učitelj, donio je sa sobom bogatstvo znanja i iskustva koje je nesebično podijelio s nama.


Tijekom posjete Chesteru smo pokazali našu školu i detaljno ga upoznali s eksperimentalnim programom koji trenutno provodimo. Predstavili smo mu sve aktivnosti koje organiziramo unutar škole, kao i one izvan školskog rasporeda.


Posebno ga je zanimala promocija STEM-a i kako potičemo mlade na interes za znanost. Dva sata su proveli u razgovoru s učiteljicom Mačinko, tijekom kojeg su razmijenili ideje i iskustva o najboljim praksama u poučavanju STEM predmeta.


Chester je također imao priliku upoznati ravnatelja škole, stručne suradnike te naše učitelje, dok su zajedno obilazili učionice i promatrali rad u nastavi.


"Nevjerojatno je važno poticati djecu da se zainteresiraju za znanost i tehnologiju od malih nogu. Danas smo vidjeli iz prve ruke koliko je vaša škola posvećena tom cilju", rekao je Chester Ong na kraju posjeta, te se iskreno zahvalio na svim iskustvima koja smo s njim podijelili. Iskreno je oduševljen školom, načinom rada, pristupom prema djeci i idejama koje naši učitelji imaju.




Recent Posts

See All

Comments


bottom of page