RAZVOJ GOVORNIČKI VJEŠTINA.

"Moj sin N. L. već je treću godinu uključen u produženi boravak i smatram da je odluka da ga pohađa bila odlična. Od prvoga razreda nastavni se sadržaji dodatno obrađuju i produbljuju, razvijajući pritom radne navike nakon nastave i izgrađujući pretpostavke da učenik nauči samostalno učiti i pisati domaću zadaću. Osobito sam zadovoljan uključivanjem u europske projekte, program građanskog odgoja, računalnim obrazovanjem i odgovornim ponašanjem na internetu. Smatram da pohađanjem produženog boravka stječe vrijedne temelje cjeloživotnog obrazovanja, da mu se razvijaju socijalne vještine, timski rad, suradničko učenje i empatija. Izbor tema iz znanosti, umjetnosti i građanskog odgoja, uvjeren sam, uvelike je pridonio razvijanju N. kao cjelovite, upućene osobe te je stekao samopouzdanje u javnom nastupu i pri formulaciji vlastitog stajališta i divergentnog mišljenja. Ta će mu iskustva pomoći u daljnjem školovanju i kad više ne bude pohađao produženi boravak. Za sve je to zaslužna njegova učiteljica produženog boravka, na čemu joj srdačno zahvaljujemo i želimo da s jednakom predanošću nastavi s radom  učenicima."

"Smatram da pohađanjem produženog boravka stječe vrijedne temelje cjeloživotnog obrazovanja, da mu se razvijaju socijalne vještine, timski rad, suradničko učenje i empatija."

"Produženi boravak je odlična ideja, jer dijete stigne napraviti sve obaveze vezane za školu, usvajanje novih sadržaja, a pri tome se i dobro zabaviti, razvijati socijalno emocionalnu inteligenciju. Dodatni sadržaji i projekti potiču kreativnost, olakšavaju komunikaciju nakon škole jer na taj način ima puno tema za razgovor."

"Dodatni sadržaji i projekti potiču kreativnost..."

"U OŠ Ivana Cankara, boravak je više od pisanja zadaća i ponavljanja nastavnih sadržaja! U ovoj školi boravak je mjesto povezivanja i produbljivanja prijateljstava, mjesto na kojem se uči izvan okvira, mjesto na kojem se razmišlja u bojama, mjesto na kojem se istražuje i spoznaje. Ponekad... boravak zna ispuniti male glave toliko da san po povratku iz škole lako nadođe. A često i roditelji i ukućani puno toga od veselih malih glava po povratku iz boravka nauče!"

"U OŠ Ivana Cankara, boravak je više od pisanja zadaća i ponavljanja nastavnih sadržaja!"

"Boravak je škola, a ipak je drugačiji od škole. Boravak je zabavniji od škole. U boravku učimo, pišemo zadaću, šijemo, radimo projekte, učimo nove tehnike, učimo o umjetnosti, o ljudskim pravima, igramo se. U boravku se družimo.

U boravku se ništa ne mora, a toliko se toga nauči kroz igru i zabavu. Boravak je dodatna vrijednost školi."

"Boravak je škola, a ipak je drugačiji od škole."

"Što se mene kao roditelja tiče, smatram da je današnje poimanje produženog boravka puno više nego što je to bilo u vrijeme kada sam ja išla školu odnosno u boravak.

Smatram da je vrijeme koje djeca provode danas u boravku bolje organizirano i iskorišteno. Djeca odrade svoje zadatke i zadaće, vježbaju i ponavljaju nastavne sadržaje koje obrađuju, rade i kreativne stvari što smatram da je izuzetno bitno za razvoj djece."

..."smatram da je današnje poimanje produženog boravka puno više nego što je to bilo u vrijeme kada sam ja išla školu odnosno u boravak."

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.