top of page

Vrednote nas povezuju

Pripreme za susret u sklopu projekta "Vrednote nas povezuju" u punom su jeku. Kao prva aktivnost, održano je upoznavanje naših i slovenskih učenika putem skypea. Učenike, šestaše, sudionike projekta uskoro očekuje trodnevno putovanje u Sloveniju (Brezovica pri Ljubljani) gdje će sa svojim slovenskim i vojvođanskim vršnjacima izmijeniti iskustva, vidjeti koje ih to vrednote povezuju te upoznati i razgledati Ljubljanu. O posjetu Sloveniji i nastavku projekta moći ćete uskoro čitati i na stranicama škole.

Dvanaest učenika OŠ Ivana Cankara boravilo je od 13. do 15. listopada u OŠ Brezovica pri Ljubljani u sklopu projekta "Vrednote nas povezuju". U pratnji učiteljice Isabele Jeromele-Brlek i knjižničarke Ivanice Beg izmijenili su iskustva sa svojim vršnjacima iz Brezovice i Surčina (beogradska općina). Tijekom boravka imali su priliku vidjeti kako izgleda njihova škola, boravili su na nastavi, sudjelovali u kreativnim radionicama, osmislili i izveli predstavu te razgledali Ljubljanu. No, našim je učenicima najzanimljiviji bio boravak u kućama svojih slovenskih vršnjaka.

Već u prvom vikendu prosinca, ovi će učenici uzvratiti posjet svojim slovenskim prijateljima.

Djelić posjeta pogledajte u galeriji, a opširnije dojmove u Cankarevcu u svibnju.

Od četvrtka do subote u gostima smo imali prijatelje iz OŠ Brezovica (Slovenija). Razlog njihovog posjeta jest zajednički projekt "Vrednote nas povezuju". Tijekom ovih triju dana naši su i njihovi učenici otkrivali koje ih to vrednote povezuju kroz radionice glagoljice, robotike te izrade božićnih ukrasa i kićenja školskoga bora. Poslijepodne i ranu večer proveli smo na najljepšem europskom adventu koji je istinski oduševio goste. Subotnjim druženjem završio je susret, a time i ovaj lijepi projekt.

Projekt se nastavlja... 

21. 3. 2018.

bottom of page