top of page

ZADRUGARI 2016./2017.

Obilježavanje 450. obljetnice pogibje Nikole Šubića Zrinskog

 AKTIVNOSTI ZADRUGARA U ŠKOLSKOJ GODINI 2016./2017.

U rujnu , listopadu i studenom  zadrugari se pripremaju za svečanu akademiju obilježavanja  450. godine od pogibje  hrvatskog  junaka Nikole Šubića Zrinskog. U suradnji s Povijesnim muzejom bit će organizirano lutkarsko-dramsko uprizorenje uz goste soliste iz HNK.

U okviru projekta „ VRIJEDNE RUKE“ izrađivat će se umjetnički predmeti vezani uz obljetnicu i pripremati se za izložbu učeničkih radova (učenici 3. b, Likovna skupina  4. a, Karitativna skupina i Likovno-keramičarska skupina).

Svečano obilježavanje uz prigodni program, izložbu radova i dokumentarno-povijesnu prezentaciju održat će se 26. studenog, u Povijesnom muzeju s početkom u 18 sati.

Premijera predstave VESELE PAHULJICE koju po prvi puta izvode učenici 6. razreda (12. generacija lutkara) bit će 6. prosinca u 19 sati.

Projekt PRVAČIĆI  U STRIBORU  bit će u ponedjeljak 12. prosinca  od 11 do 12.30 sati.

Uz Dan škole bit će humanitarno prodajna izložba Kap dobrote predvođena vrijednim rukama KARITATIVNE GRUPE  i učeničkim radovima mališana iz 4.a.

Na učeničkoj SMOTRI ZADRUGARA našu školu predstavit će LIKOVNO- KERAMIČARSKA GRUPA.

 

Dan zadrugara, 19.5. proslavit će se  izletom u SISAK gdje će zadrugari upoznati grad i u DVORCU-TVRĐAVI doživjeti rekonstrukciju Bitke kod Siska koju je vodio naš junak ban Toma Bakač Erdödy.

ČLANOVI:

 

Mali zbor 3.b

Likovna skupina 4.a

Lutkari 6. i 8. razredi

Karitativna grupa

Keramičarsko - likovna grupa

U SUBOTU, 28. SIJEČNJA, ZADRUGA CANKARICA ĆE U SURADNJI S POVIJESNIM MUZEJOM OBILJEŽITI 450. OBLJETNICU SMRTI NIKOLE ŠUBIĆA ZRINSKOG, VELIKOG HRVATSKOG JUNAKA. LUTKARSKO KAZALIŠTE STRIBOR PRIPREMA LUTKARSKO - DRAMSKO UPRIZORENJE KOJE ĆE BITI PRIKAZANO U BAROKNOJ DVORANI POVIJESNOG MUZEJA (MATOŠEVA 9) U 19. SATI. 

28. SIJEČNJA ostvarena je jedinstvena suradnja Hrvatskog povijesnog muzeja našeg školskog Lutkarskog kazališta Stribor i zadruge Cankarica na projektu obilježavanja 450. obljetnice pogibelji hrvatskog junaka Nikole Šubića Zrinskog.

Fotografije govore više od riječi!

Zadruga Cankarica obilježila je svoj dan izletom u Sisak. Upoznala se prošlost  i posjetio Stari grad te uz vodstvo razgledao muzej. Igra i druženje na kraju obradovali su naše zadrugare

bottom of page