U našoj školi u četvrtak 16. siječnja održan je Hour of Code. Učenici šestih razreda su uz vodstvo studentice Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo Lee Grabenar odradili dvosatnu radionicu programiranja putem micro:bita na kojoj su izradili društvenu igru Križić-kružić. 

Lea je našu školu posjetila u sklopu projekta STEM revolucije u zajednici. 

 

Projekt STEM revolucija u zajednici bavi se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između OCD-a i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici, tj. nerazvijenost modela društveno korisnog učenja (DKU).

Projektom će se doprinijeti povećanju modela društveno korisnog učenja i istovremeno smanjiti problem nedovoljne digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta. Cilj projekta je razviti i provesti održive programe društveno korisnog učenja za studente tehničkih fakulteta kroz prijenos STEM kompetencija djeci osnovnoškolskog uzrasta u suradnji s organizacijama civilnog društva na području Karlovačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Hour of Code

1/1

U predblagdanskom prosinačkom ozračju imali smo čast ugostiti u našoj školi dvadeset i četvero učenika iz Poljske, Španjolske i Italije i jedanaestoro njihovih učitelja u sklopu KA2 mobilnosti Erasmus + projekta pod nazivom Classic again.

Kako je izgledalo naše druženje i što smo sve radili možete pročitati OVDJE.

Classic again, Erasmus +

1/1

24. studenoga 2019. Striborovci su proslavili 20. rođendan. Izvedena je predstava 

Lutkarski kolaž obuhvaća dijelove najizvođenijih predstava: Djevojčice sa šibicama, Male sirene, Izgubljenog cvijetnjaka, Veselih pahuljica i Ježeve kućice.

VIŠE

Striborovci proslavili 20. rođendan

1/1

24. studenoga 2019. Striborovci su proslavili 20. rođendan. Izvedena je predstava 

Lutkarski kolaž obuhvaća dijelove najizvođenijih predstava: Djevojčice sa šibicama, Male sirene, Izgubljenog cvijetnjaka, Veselih pahuljica i Ježeve kućice.

VIŠE

Striborovci proslavili 20. rođendan

1/1

Našu školu je 12. studenog  posjetila umjetnica Jadranka Čunčić Bandov  te razveselila učenike prvih i drugih razreda svojom maštovitom i dinamičnom izvedbom.

Učenike su posebno razveselili igrokazi u kojima su mogli i oni sudjelovati. Motiviranost naših učenika nije prošla nezamijećeno u očima umjetnice koja  nam je poklonila svoju knjigu Šale, trice, zvrndalice  i zaželjela nam puno  lijepih trenutaka uz čitanje i kreativno stvaralaštvo.

Susret s umjetnicom Jadrankom Čunčić Bandov

1/5

8. studenog, 2019. godine  održana je gradska razina 7. državnog natjecanja u čitanju naglas koje organizira Narodna knjižnica Vlado Gotovac Sisak.

Na natjecanju su sudjelovali Adam Šestić učenik 4.b razreda koji je predstavljao našu školu u mlađoj kategoriji ( 3. – 5. razred) i Lorena Herceg, učenica 6. b razreda  koja je predstavljala našu školu u starijoj kategoriji ( 6. – 8. razred).

Učenik Adam Šestić je u jakoj kunkurenciji vrhunskih čitača naglas Grada Zagreba osvoji 2. mjesto i time zaslužio sve pohvale. Bravo Adame!

Natjecanje u čitanju naglas

1/4

Učenici 5. b razreda koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u subotu, 26. listopada 2019., posjetili su 11. Festival dječjih prava i pogledali film Vještica divljine.

Festival dječjih prava

1/1

9. listopada u našoj je školi održano 1. kolo MAT lige. Sudjelovalo je 46 učenika od 5. do 8. razreda koji su se natjecali u parovima. Lijepo smo se zabavili rješavajući zadatke i očekujemo dobre rezultate.

MAT liga

1/3

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.