top of page

26. JUNIORSKA BALKANSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA

U Sarajevu je od 28. lipnja do 3. srpnja održana 26. Juniorska balkanska matematička olimpijada uz sudjelovanje 11 država stalnih sudionika natjecanja i 8 gostujućih ekipa među kojima je bila i ekipa Republike Hrvatske koja je dobila posebni poziv za sudjelovanje na natjecanju o trošku organizatora. 

Našu ekipu na ovim natjecanjima čine učenice i učenici koji su završili osmi razred osnovne škole, a među njima je i učenik naše škole: Emil Missoni.

Emil Missoni postigao je zavidan rezultat i osvojio brončanu medalju.

Čestitamo Emilu na uspjehu!

DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Naš učenik 8.a razreda Emil Missoni, u pratnji mentorice Eve Arapović, sudjelovao je na Državnom natjecanju iz matematike koje se održalo od 10. do 12. svibnja 2022. u Vodicama. 

Tamo je postigao odličan rezultat i osvojio treću nagradu i peto mjesto. 

Prije nekoliko dana nastupio je i na 6. hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi gdje je bio među najboljima i izborio nastup na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će se krajem lipnja održati u Sarajevu. 

Emil je trenutno najmlađi član Mense :)

Čestitamo Emilu na dosadašnjim uspjesima i želimo mu još puno novih!

ZLATO, SREBRO I BRONCA NA SAJMU INOVACIJA

Na međunarodnom sajmu inovacija Inova-mladi održanom u Dubravi 7. svibnja sudjelovalo je sedam učenika naše škole. Posebno su se istaknuli radovi učenika Frana Vrkljana (7a) koji je osvojio zlatnu medalju, Franke Bokan srebrna medalja te Julia Pavičić brončana medalja. 

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

ŽUPANIJSKA MODELARSKA LIGA

 

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu. Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba organiziralo je i provelo županijsku razinu Modelarske lige Grada Zagreba 13. svibnja 2022.. u OŠ Kajzerica.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa iz 16 osnovnih škola grada Zagreba, ukupno 32 učenika, te su kroz tri sata rada izrađivali rad „Kuća-kutija“.

Tijekom izrade „Kuće-kutije“ Ocjenjivačko povjerenstvo vrednovalo je rad ekipa u elementima: organizacija radnog mjesta, pravilna uporaba alata i strojeva, primjena zaštite pri radu, preciznost i urednost izrade pozicija, funkcionalnost, inovativnosti i dizajn dovršenog uratka. Po završetku izrade postavljena je izložba svih radova, te su svi natjecatelji i njihovi mentori mogli usporediti svoj rad s drugima.

 

Nakon održanog školskog natjecanja, sudjelovanje na županijskoj razini za našu školu izborili su Zvonimir Kolman i Paola Rako (8c). 

DRUGA NA DRŽAVNOM IZ INFORMATIKE

Naša Leona Gronoša ove je godine u čak dvije različite kategorije dvostruko pozvana je na državno natjecanje iz informatike. Državno se održalo 3. do 6. svibnja u Vodicama.

U kategoriji Logo osvojila je zavidan rezultat i druga je u državi. Ponosni smo!

Bravo za Saru i Luku!

MIR KROZ OČI DJETETA

Na međunarodnom natječaju Mir kroz oči djeteta (Peace through the eyes of a child) naši su učenici osvojili 1. i 3. mjesto, svako u svojoj kategoriji.

Luka Momčilović (1. c) osvojio je 3. mjesto u kategoriji 7 i 8 godina, a Sara Demoli (4. c) prvo mjesto u kategoriji 9 i 10 godina.

Osim naših učenika, u natječaju su sudjelovali učenici Litve, Rumunjske i Grčke u dobi od 7 do 14 godina.

Bravo za Saru i Luku!

LUNA KOŠĆINA DRUGA NA ROBOTIČKOM NATJECANJU CROATIAN MAKERS LIGA

 

Drugo kolo Croatian Makers lige, natjecanje iz edukacijske robotike i programiranja se održalo od 21. ožujka do 10. travnja.

Sudjelovalo je 717 natjecatelja koji su trebali osmisliti rješenja za zadatak natjecanja te isprogramirati robota da uspješno izvrši sve zadatke. 

Tema natjecanja u ovoj školskoj godini je tvornica robota. U prošlom kolu Lige, robot je prikupio sve potrebne alate i elemente za sklapanje novih robota, a u 2. kolu je krenuo u proizvodnju novih robota prateći upute i koristeći alate koje je prikupio.

U kategoriji Mlađih dobnih skupina, učenica Luna Košćina (4c) osvojila je drugo mjesto. 

DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE

 

Na Državnom natjecanju iz kemije koje se održalo  od 5. do 8. travnja 2022. u Vinkovcima  naš učenik  IVAN UDOVIČIĆ  osvojio je izvanredno  DRUGO mjesto u konkurenciji sedmih razreda.

 

Čestitamo !

DRŽAVNO NATJECANJE

Učenik 4.b razreda, Domagoj Palanović, osvojio je 1. mjesto na državom natjecanju iz violončela.

Čestitamo! 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

 

U petak, 11. ožujka održalo se županijsko natjecanje iz informatike. Naša Leona Granoša, učenica 7b razreda i ove je godine izborila plasman u čak dvije kategorije. Natjecala se u kategoriji Algoritmi gdje je osvojila 1. mjesto sa 200/200 mogućih bodova, te u kategoriji Logo gdje je osvojila 4. mjesto.

 

Čestitamo! 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

 

U petak 4. veljače održano je županijsko natjecanje mladih tehničara u OŠ Špansko-Oranice.

 

Na županijsko je natjecanje pozvano četvero naših učenika: 

Cvita Sabljić (5a) u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo - osvojila 4. mjesto 

Fiip Smetko (6a) u kategoriji Graditeljstvo

Paola Rako (8c) u kategoriji Elektronika

Lovro Jurak (8c) u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina

Mentorica učenicima je učiteljica Maja Mačinko. 

Izvrsna sportska vijest!

Učenice OŠ Ivana Cankara – prvakinje Grada Zagreba u taekwondo-u

Prvenstvo Grada Zagreba osnovnih škola za djevojčice i dječake u takewondo-u održano je 4.12.2021. u OŠ Ive Andrića.

 

Učenice naše škole osvojile su ekipno 1. mjesto u konkurenciji 47 ekipa. Za taj veliki uspjeh zaslužne su: Marcela Šipić, Dora Vukić, 7.b, Ema Delić, Leona Škalec, 6.b, Klara Bokun,5.a i Mia Delić, 5b. Bravo učenice, izvrsne ste!

Učenici su također postigli odličan rezultat. Osvojili su 11. mjesto u konkurenciji 26 ekipa. Nastupali su u sastavu Matej Petrinić, 7.a, Lovro Jakobović, Vito Rakić, 7.b i Marko Dvoršek, 4.a. Bravo!

Svim učenicama i učenicima želimo još puno sportskih uspjeha.

Pojedinačne rezultate možete pogledati na sljedećim  poveznicama:

Djevojčice   https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=sport&id=480

Dječaci        https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=sport&id=479

MEĐUNARODNO NATJECANJE DABAR 2021. - SLUŽBENI REZULTATI

Učenici koji su ušli u 10% najboljih u Hrvatskoj –21 učenik OŠ Ivana Cankara

 

MikroDabar (vodila Petra Večerić)

Matea Požgaj

 

MiliDabar (vodio Edis Božiković)

Lava Vlastelica

 

KiloDabar (vodila Maja Mačinko)

Franjo Brigić

Adrian Gansel

Jana Dragosavljević

Marko Medaković

Nikola Sedlić

Ezra Šemanjski

Rok Salim Miranda

Roko Miletić

DamianMarešić

Borna Kolman

Dora Jerinić

 

MegaDabar (vodila Maja Mačinko)

Jordan Prižmić

Lorena Herceg

Vito Rakić

Ivan Udovičič

Nikola Lewis

Paola Rako

Ivo Bijelić

Dora Vukić

Lorena Martulaš učenica OŠ Ivana Cankara  (3.A.) sa svojim je plesnim klubom SCORPIO DANCE TEAM ZAGREB sudjelovala  na INTERNATIONAL DANCE GRAND PRIX U Sisku 27.11.2021. Na prestižnom državnom plesnom festivalu postigla je zavidni uspjeh - 1. mjesto LORY URBAN - koreografa: Tonija Vrdoljaka i sa istom koreografijom ušla u GALU - TOP 5 koreografija cijelog plesnog natjecanja. Osvojila je besplatne kotizacije za nadolazeća natjecanja u SLOVENIJI, SRBIJI I HRVATSKOJ.


ZLATO NA SVJETSKOJ ROBOTIČKOJ OLIMPIJADI

WRO – World Robot Olympiad (svjetska robotička olimpijada) se održava u svijetu od 2004. U njoj se na LEGO Mindstorms ili Lego Spike platformi natječu djeca iz cijelog svijeta na nacionalnim natjecanjima, a najbolji dobivaju priliku nastupiti na svjetskoj završnici.

Učenici rade zajedno kao tim i pronalaze vlastita rješenja. 

Ove je godine u rujnu naša škola sudjelovala u kategoriji Početnici, sa timom Luna Košćina i Kira Dragičević iz 4.c razreda. Cure su osvojile 1. mjesto sa ukupno 62 boda. 

PRVENSTVO GRADA ZAGREBA U KROSU – OSNOVNE ŠKOLE
 

Prvenstvo Grada Zagreba u krosu za djevojčice i dječake osnovnih škola održano je 20.10.2021. godine.  Natjecanje se održalo se na Bundeku uz izvrsne vremenske prilike.  Naša škola sudjelovala je u s ekipama u  konkurenciji djevojčica i dječaka 7. i 8. razreda. Učenici su trčali 1200 m, a učenice 1000 m.  Učenice su postigle izvrstan rezultat završivši kao 6.  od  ukupno 42 ekipe. Za školu su trčale Amina Avdagić, 7.a, Veronika Bulaku, 8.a, Paola Rako, 8.c i Marcela Šipić , 7.b.

Pojedinačne rezultate možete pogledati na poveznici:  https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=sport&id=390


Učenici su također izvrsno trčali i zauzeli solidno 34. mjesto u konkurenciji 48 škola. U ekipi nije bilo učenika 8. razreda. Uz tri sedmaša, trčao je i Borna Kolman učenik 6. razreda, tako da je to izvrstan rezultat i odlična priprema za iduću školsku godinu. U sastavu muške ekipe bili su: Dominik Pušić, 7.a, Vito Rakić, 7.b, Fran Vrkljan,  7.a i Borna Kolman, 6.b.

Pojedinačne rezultate možete pogledati na poveznici: https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=sport&id=389


Čestitamo svim učenicima! Želimo im puno sreće u njihovim natjecanjima i puno uspjeha u školi. 

bottom of page