DOGAĐANJA KROZ GODINU
školska godina 2020./2021.

1/1

DRŽAVNA NATJECANJA

Leona Granoša osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike.
Petra Križanović osvojila je 2. mjesto na Županijskom natjecanju u
poznavanju hrvatskog jezika i prvi puta u povijesti škole netko iz materinskog
jezika ide i na Državnu razinu natjecanja.
Čestitke Leoni, Petri i našim mentoricama Maji Mačinko i Branki Rudman.

Ravnatelj:
Boris Počuča

.

1/10

MAKER FAIRE ZAGREB

Maker Faire Zagreb započela je 2019. udruga Fablab Zagreb, nakon uspješnog sudjelovanja na nekoliko Maker Faires festivala širom Europe, od Osijeka, Ljubljane i Barcelone do Trsta i Beča. 

Sajam je održan po drugi put ove godine, a na njemu su sudjelovali i naši Cankarevci: Matej Volarević, Emil Missoni, Leona Granoša i Marko Rako koji su predstavili svoje inovacije. Cankarica je bila jedina škola koja je imala izlaganje na ovom sajmu, stoga smo izuzetno ponosni na naše učenike i njihovu metoricu Maju Mačinko

1/3

PRVAŠIĆI IMALI PRVI SUSRET S LUTKARSKIM KAZALIŠTEM STRIBOR

Učenici triju odjela upoznali su tipove lutaka, odgledali dijelove nekih predstava i dobili na poklon male ginjole izrađene baš za dječju animaciju.
Bilo je poučno, lijepo i veselo.

1/5

ENCODING MARS

U srijedu, 31. rujna, povodom Svjetskog tjedna svemira i Code Week-a, u 3. c razredu profesorica Maja Mačinko održala je radionicu Encoding Mars. Učenici su proučavali ljepote svemira i Marsa, istraživali o raznim nebeskim tijelima i pojavama, a okušali su se i u kodiranju. Kao rezultat radionice napravljen je astro-dokumentarac koji možete pogledati ovdje.

1/2

OSVOJENA NAGRADA NA ROSIL-U

Robotička simulacijska liga (ROSIL) je natjecateljska online liga koja se provodila u više kola tijekom školske godine 2019/2020 u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza i udurge Inovatic te potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Učenici su programirali u robotskom simulatoru u programskim jezicima Scratch ili Python.

ROSIL je individualno natjecanje za djecu od 4. do 8. razreda osnovnih škola. 

Na ROSIL-u su našu školi predstavljali učenici Karlo Vintar (8. c), Leona Granoša (6. b) te Emil Missoni (7. a) uz pomoć mentorice Maje Mačinko, a učenik Emil Missioni je osvojio nagradu i posebnu pohvalu za programski kod.

Osnovna škola Ivana Cankara | Cankareva 10, Zagreb | +38513702048 | cankarica@os-icankara-zg.skole.hr

© Osnovna škola Ivana Cankara. Sva prava pridržana.