DOGAĐANJA KROZ GODINU
školska godina 2020./2021.

1/3

Učenici 6. b razreda izvannastavne aktivnosti Građanskiodgoj i obrazovanje (Nikola Lewis, Marcela Šipić, BrunaPiteša, Eva Žužić i Roko Šarić) snimili su intervju povodom velikog uspjeha na državnoj Smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja. Intervju je snimljen za emisiju 5 za 5 1. programa Hrvatskog radija. 

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.

1/2

GENERACIJA NOW

U ovoj smo školskoj godini sudjelovali u projektu Internet of Things (IoT) GENERACIJA NOW koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Matej Volarević (8c) izradio je #uradisam autić na daljinsko upravljanje. 

Više o tome na linku: https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/uradisam-autic-igracka/

1/4

Učenici 6.a i 6.b završili su školsku godinu terenskom nastavom KAMENI SVATI.

Posjetili smo spomenik Augustu Šenoi, obnovili legendu i popeli se do kletvom okamenjenih svatova. Bilo je poučno i veselo. U šumskom ozračju učilo se i uživalo. 

1/3

Učenici 6. b razreda izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje dali su intervju za radijsku emisiju 5 za 5, 1. programa Hrvatskoga radija povodom iznimnog uspjeha na državnoj razini Smotre projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja.

Intervju će biti dostupan na mrežnim stranicama Hrvatskoga radija za 2 tjedna gdje ga možete poslušati.

1/5

Učenici grupe dodatne nastave iz hrvatskog jezika sa svojom profesoricom dr. sc. Brankom Rudman posjetili su Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

 

Poslušali su predavanje o njezinom značenju u očuvanju hrvatske baštine te u Zbirci vrijednosti razgledali originale prvih pisanih i tiskanih hrvatskih knjiga.

1/7

DAN GRADA ZAGREBA

Dan grada Zagreba, 31. svibnja, u ponedjeljak je svečano proslavljen i u našoj školi. 

Učenici 3.a razreda priredili su nam kreativnu izložbu likovnih radova pod nazivom Moj grad.

1/1

eTwinning dan

9. svibnja, na Dan Europe, eTwinning zajednica širom Europe proslavila je eTwinning dan. U svojoj biti eTwinning se odnosi na aktivno građanstvo, zajednički rad i međusobno razumijevanje među ljudima iz različitih kultura.

Naša je škola već nekoliko godina eTwinning škola. Princip ove nove oznake je slijediti ideju eTwinninga kojom se želi nagraditi uključenost, predanost, marljivost - ne samo pojedinih eTwinnera, već i timova učitelja i ravnatelja škola unutar same škole.

1/3

DAN EUROPE

Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine. Na taj dan, Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Taj prijedlog, poznatiji kao "Schumanova deklaracija", smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija.

Učenici 3.c razreda s učiteljicom Petrom Večerić obilježili su ovaj dan proučavajući razne informacije o Europskoj uniji, njenom postanku, obilježjima i sl.

1/5

MAJČIN DAN

Iščekujući Majčin dan, učenici 2.b razreda primili su se posla i izradili brojne  poklone kojima će razveseliti svoje najmilije. Na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstvo šivali su torbice, izrađivali privjeske za ključeve te pripremali čestitke za Majčin dan.

Njihove radove možete pogledati u galeriji.

Bravo za 2.b! 

1/1

SRCE KAO KUĆA

Svoju podršku plesom učenici 3. c razreda dali su humanitarnoj akciji II. gimnazije iz Zagreba kojoj je cilj izgradnja doma za obitelji čiji su domovi stradali tijekom potresa u Sisačko - moslavačkoj županiji.

Video plesa možete pogledati na našoj podstranici Humanost na djelu.

1/1

NA BOLNIČKIM DASKAMA

Još jedna humanitarna akcija kojoj su Cankarevci dali svoj doprinos.

Na bolnički daskama - kampanja za lakši boravak djece u bolnicama uslijed pandemije.

Paket Na bolničkim daskama: pričama i lutkama do psihološke otpornosti' sadrži knjižicu s pet priča koje prate zgode žirafice Žu, praščića Paka, ribe Ramone, lisice Lenke i mede Tede i na taj način pridonose osnaživanju djece u danima hospitalizacije tijekom pandemije.

U humanitarnoj akciji sudjelovai su učenici 3. c i 6. b razreda – učenici izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje te na taj način uveselili nekoliko djece u bolnicama.

1/5

DAN OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Kao spomen na katastrofu u nuklearnoj elektrani u Černobilu 26. travnja 1986. (Ukrajina) na ovaj se datum obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije kojim se želi ukazati na nužnost istraživanja i primjene obnovljivih izvora – vjetra, sunca, vode, biomase, bioplina, geotermalnih izvora i sl.

Učenici 3.c razreda obilježili su ovaj dan proučavajući što su to obnovljivi izvori energije, kako ih se može koristiti te koje su posljedice korištenja neobnovljivih izvora na čovjeka i okoliš.

Ovim obilježavanjem podržali su globalni cilj 7 - pristupačna i čista energija globalne akcije Worlds Largest Lesson.

1/6

Predavanje na temu Robotika i umjetna inteligencija: kakva nas budućnost očekuje

 

 

Učenici 1c, 2a,3a, 3b, 3c slušali su predavanje na temu Robotika i umjetna inteligencija: kakva nas budućnost očekuje?

Predavanje je održala Danica Kragić Jensfelt koja se u Švedskoj bavi istraživanjima u području robotike, računalnog vida i strojnog učenja, a hrvatskim učenicima rekla je kako je važno i zanimljivo baviti se ovim poslom, te kako bi i oni mogli postati-njezini kolege.
 

Predavanje je bilo online i namijenjeno učenicima i učiteljima osnovnih i srednjih škola. 

1/4

DAN PLANETA ZEMLJE

Dan planeta Zemlje je prvi puta obilježen 22. travnja 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu. Danas se dan obilježava u cijelom svijetu, svake godine s posebnim fokusom, ali uvijek jednakim ciljem – razmišljanjem o i djelovanjem u smjeru smanjenja čovjekovog štetnog učinka na okoliš.

Ovaj važan dan obilježili su i učenici 3. c razreda s učiteljicom Petrom Večerić. Uz brojne druge aktivnosti, izrađivali su i slike koristeći već iskorišteni papir (Otpad nije smeće!) te izradili razredni zeleni otok spreman za odvajanje otpada (Odvajaj, odlaži, od smeća Zemlju spasi!).

1/4

Osmaši su obilježili značajan datum 500 godina JUDITE, prvog književnog autorskog djela na HRVATSKOM JEZIKU. Njezinog autora MARKA MARULIĆA nazivamo OCEM KNJIŽEVNOSTI.

1/2

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Učenici 2.b razreda sudjelovali su u radionici povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava od 2008. godine, kada je 2. travnja uvršten u kalendar Svjetskih dana Ujedinjenih naroda. 

Glavni cilj je podizanje senzibiliteta i opće svijesti javnosti. 

Znak svjesnosti autizma - puzzle označavaju želju za povezivanjem djelića i konačnim shvaćanjem autizma.

1/5

PROLJETNI DAN ZADRUGE CANKARICA

Učenici 3.a i 3.b pripremili su Uskršnji sajam na kojem smo vidjeli ukrase i predmete izrađene vrijednim rukama pod vodstvom učiteljica.

Zadrugari lutkari nagradili su trećaše predstavom Ježeva kućica.

Naš školski hol odjekivao je kreativnošću, zajedništvom i radošću. 

1/4

ŽUPANIJSKA SMOTRA IZ PODRUČJA GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Učenici 6. b razreda izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, pod mentorstvom učiteljice Petre Večerić, sudjelovali su na Županijskoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja gdje su predstavili svoj projekt s temom (ne)ravnopravnosti na različitim područjima među građanima Hrvatske. Predstavili su rezultate provedenog istraživanja na razini cijele Hrvatske, kao i usporedbu rezultata sa stanjem u Taiwanu o kojem su saznali putem konferencije s njihovim učenicima.

Bravo za naše Cankarevce i velika pohvala za sav uložen trud u ovom vrlo zahtjevnom projektu.

1/8

OTPAD NIJE SMEĆE

Učenici 2.c razreda u produženom boravku sudjelovali su u radionici Otpad nije smeće. Cilj radionice bio je razvoj kreativnih i izražajnih sposobnosti učena u kombinaciji s razvojem ekološke svijesti i brige za očuvanje okoliša. Učenici su da tjedna vrijedno skupljali otpad (čepove boca, kartonsku i plastičnu ambalažu i sl.) te u skupinama i parovima izrađivali svoja umjetnička djela. Njihove radove možete pogledali u galeriji.

1/1

LJUBIČASTI DAN

„Ljubičasti dan“ ili „Purple day“  je dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta  te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji.

Učenici 3. c obilježili su ovaj dan educirajući se o epilepsiji kroz niz edukativnih filmova te učenjem na koji način pomoći osobi koja doživi epileptični napad.

1/3

MEĐUNARODNI DAN ŠUMA

Prvi dan proljeća ujedno se slavi i kao Svjetski dan šuma. Šumama treba posvetiti veliku pozornost jer su danas globalno ugrožene uslijed lošeg gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, kukaca, glodavaca, bakterija, gljivica, onečišćenja zraka, tla i voda, kiselih kiša i dr. Na svjetskoj razini, gubitak šuma nastavit će se zbog klimatskih promjena unatoč globalnim naporima za smanjenjem ispuštanja u atmosferu plinova s učinkom staklenika.

Učenici 3. c razreda obilježili su ovaj dan proučavanjem važnosti šuma za sva živa bića. Također, učili su i o načinu održavanja šuma kroz knjižicu Hrvatskih šuma – Da bi hrast mogao rast.

1/7

SUSRET S KNJIŽEVNICOM 

Učenici prvih i drugih razreda imali su priliku  u mjesecu ožujku upoznati književnicu Željku Horvat Vukelju. Susret s književnicom održao se u virtualnom obliku.  Književnica je cijelo vrijeme susreta poticala djecu na sudjelovanje, a pri kraju susreta učenici su mogli književnici postavljati pitanja ili iznijeti svoje dojmove.

Kako je susret izgledao i u kojoj mjeri je potaknuo dječju maštu pogledajte u galeriji.

Dojmove učenika pročitajte - ovdje. 

1/21

TRI PREDSTAVE U JEDNOM DANU

Lutkari Stribora, učenici 6.b imali su svoju prvu premijeru. Uz poštivanje epidemioloških mjera odigrana je Ježeva kućica u predvorju škole. U popodnevnim satima gosti su bili prvašići, a svečanoj premijeri u 19 i 30 nazočili su roditelji glumaca.

 

Bravo za nove mlade lutkare!

1/1

NAKON ONLINE PREDAVANJA, INTERVJU NA RADIJU

Nakon predavanja na online događanju Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti, na kojem su održali predavanje o položaju žena u STEM području s perspektive prava na kvalitetno obrazovanje i ravnopravnost spolova, učenici 6. b razreda izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje dali su intervju za emisiju Čičak Prvog programa Hrvatskog radija.

Poslušajte radio emisije ovdje.

1/10

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DJEVOJAKA U ZNANOSTI

 

Naša je škola i ove godine obilježila Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti koji se odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda obilježava svake godine 11. veljače.

Prisjetili smo se žena i njihove borbe kroz povijest, upoznali naše domaće znanstvenice i poduzetnice koje su itekako priznate u svijetu, a sve to danas ne bi bilo moguće da nam Školska knjiga nije uskočila kao podrška ideji i pomogla nam da naše događanje prebacimo iz Cankarice u virtualni svijet kako bi svi naši dragi gosti mogli iz sigurnosti svojih domova i učionica biti s nama i pratiti predavanja i okrugli stol.

Događanje je bilo namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama, kako učiteljima i nastavnicima, tako i učenicima. Njihove povratne informacije su bile i više nego odlične, a to možemo zahvaliti predavačima i sudionicama okruglog stola.

Prvo predavanje Svi smo mi jedinstveni, privlačni, puni energije i zračimo održao je dr. sc. Ivica Puljak, profesor fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Nakon njega uslijedilo je predavanje naših Cankarevaca – A zašto ne STEM?, učenika 6. b razreda izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Brune Piteše, Ive Bijelića, Marcele Šipić, Nikole Lewisa i Zare Brlek. U svom predavanju objasnili su svoju perspektivu manje zastupljenosti žena u poslovima vezanima za STEM područje s perspektive prava na ravnopravnost spolova i pristupa kvalitetnom obrazovanju.

Nakon predavanja uslijedio je okrugli stol sa ženama znanstvenicama koje su pričale o svom putu do uspjeha, svojem radu i djelovanju. Razgovor s njima bio je vrlo motivirajuć ne samo za žene i djevojčice koje su ih slušale, već i za dječake. Žene znanstvenice koje su ove godine ostavile utisak na sve koji su pratili ovo događanje bile su:

Dr. sc. Ivana Carev, doktorica znanosti kemije, znanstvenica koja se više od 15 godina bavi edukacijom i poučavanjem prirodnih znanosti.

Doc. dr. sc. Ankica Kovač, diplomirala je zrakoplovstvo i docentica je na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Dr. sc. Ana Sunčana Smith vrhunska je znanstvenica, stručnjak u teorijskoj fizici (stanica i membrana), znanstvena povratnica u Hrvatsku, a stalna profesorica u Njemačkoj te dobitnica prestižnog ERC projekta.

Dr. sc. Anđela Šarić poznata je zagrebačka znanstvenica s londonskom adresom. Nakon dodiplomskog studija na PMF-u u Zagrebu, doktorata na Sveučilištu Columbia u New Yorku i postdoktorata na Cambridgeu, od 2016. vodi svoj istraživački tim u Londonu.

Dr. sc. Ana Šepac doktorica je medicine koja svoju disertaciju izrađuje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu iz područja biomedicine. Istražuje in vitro razvoj stanica srčanog mišića iz pluripotentnih stanica.

Veliku zahvalu za ovo događanje dajemo i Maji Mačinko, profesorici tehničke kulture u našoj školi koja je pokretačica cijele ideje o obilježavanju ovoga dana.

1/16

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

 

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog utorka u veljači s ciljem promicanja i poticanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja tehnologije i mobilnih uređaja među djecom, mladima, ali i odraslima.

Cankarevci su obilježili ovaj dan brojnim aktivnostima – radionicama o pozitivnim i negativnim stranama interneta, elektroničkom nasilju i njegovoj prevenciji, izrađivanjem loga raznih aplikacija, videokonferencijom, učenjem o opasnostima na internetu kroz animirane filmove, kvizove itd.

1/6

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA, 24. siječnja

Obrazovanje je osnovno ljudsko pravo i trebalo bi za sve biti besplatno. No, stvarnost je često drugačija: 262 milijuna djece i mladih ne ide u školu, a više od petine te djece osnovnoškolske je dobi. 3. prosinca 2018. Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je, na poticaj Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), odluku da se 24. siječnja proglasi Međunarodnim danom obrazovanja. Ovo je važna prilika za proslavu temeljne uloge obrazovanja u stjecanju vještina, vrijednosti i znanja. Obrazovanje pokreće gospodarski rast i društvenu povezanost, a imat će i ključnu ulogu u rješavanju izazova s kojima se čovječanstvo suočava.

Ovaj dan obilježili su i učenici 3. c razreda s učiteljicom Petrom Večerić.  Proučavali su mogućnosti pristupa obrazovanju u različitim djelovima svijeta, raspravljali o tome što utječe na nemogućnost pristupa obrazovanju, posljedice neobrazovanog stanovništva te pronalazili rješenja na koji način promijeniti takvu situaciju.

1/1

MJESEC LJUBAVI

Učenici 4.b i njihova učiteljica Romana Krsnik s veseljem iščekuju Valentinovo.

Zajedno su istraživali što sve vole u školi te su izradili mnoštvo kreativnih ukrasa i radova. 

1/6

VALENTINOVO U 4.a

Iščekujući Valentinovo, učenici 4.a istraživali su što se sve može voljeti u školi i kako se u školi voli. Na satu Likovne kulture izradili su plakate na tu temu.

Učiteljica Tatjana Erstić organizirala je slikanje u razrednom Valentinovskom okviru.

1/1

CODE WEEK

OŠ Ivana Cankara dobila je potvrdu izvrsnosti za uspješno organiziranje niza radionica povodom Code Week tjedna i uspješno izvršen CodeWeek4All izazov.

1/6

BOŽIĆNA ONLINE PRIREDBA

Poštovani roditelji i dragi učenici,

s obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine smo za vas pripremili online božićnu priredbu. Pogledajte video uratke i upustite se u blagdansko raspoloženje.

1/3

HUMANITARNA BOŽIĆNA AKCIJA

 

Učenici 2.b razreda sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja poklona za hospitaliziranu djecu pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Prikupili su mnoštvo poklona koji će, zasigurno, nekome razveselite bolničke dane.

 

Bravo za 2.b i njihove učiteljice.

1/6

DAN LJUDSKIH PRAVA

Međunarodni se dan ljudskih prava obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

Ovaj dan obilježili su učenici 3. c razreda s učiteljicom Petrom Večerić. Proučili su povijest nastanka Deklaracije o ljudskim pravima te proučili njezine članke. Kroz radionice osvjestili su važnost svakog prava te primjenjivali naučeno u obani pojedinaca na simultanim suđenjima.

1/5

MJERENJE TEMPERATURE MICRO:BITOM

U našoj školi, 22.11.2020., u sklopu EU robotics week manifestacije održana je radionica Mjerenje temperature micro:bitom koju je vodio učitelj informatike Filip Horvat. Učenici su naučili kako micro:bit može poslužiti i kao termometar te su prošli razne primjere kako ga programirati te koristiti u svakodnevnom životu.

1/5

VIDEOKONFERENCIJA UČENIKA HRVATSKE I TAIWANA

Kao jedna od projektnih aktivnosti Time Project-a, održana je videokonferencija s učenicima iz Taiwana na temu Neravnopravnosti na temelju rase, spola i seksualne orijentacije. Nakon predavanja obje skupine učenika uslijedio je razgovor u kojem su se razmijenila mišljenja među učenicima, postavljala pitanja, komentiralo stanje u obje države vezano za ovu temu. Učenici nisu samo razmijenili mišljenja, već su upoznali i sasvim drugačiju kulturu te tako širili svoje vidike i postavljali temelj za razvoj tolerantnog društva.

Video s isječcima konferencije možete pogledati OVDJE.

Više o projektu možete saznati OVDJE.

1/4

SUDJELOVANJE NA ONLINE PREDAVANJU Climate Emergency: Plastic Crisis Lecture

U petak, 27. studenoga, troje učenika izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje sudjelovalo je na online predavanju Climate Emergency: Plastic Crisis Lecture na kojem su sudjelovale brojne države svijeta. Predavanje je održao stručnjak iz Taiwana u sklopu projekta Time project. Učenici su imali priliku komunicirati s njime, raspravljati i postavljati pitanja. Tu priliku su iskoristili te tako naučili nešto novo, razmijenili mišljenja i virtualno se družili s brojnim sudionicima predavanja. Sjajno i vrlo edukativno iskustvo!

Više o projektu možete saznati OVDJE.

1/7

NOVA TEHNIČKO - INFORMATIČKA UČIONICA

Učenici Marcela Šipić, Eva Žužić i Roko Šarić oslikali su novu tehničko - informatičku učionicu. Na zidu se nalazi Stablo znanja, na kojemu umjesto plodova vise diplome s natjecanja i najboljim rezultatima naših učenika.

1/6

MEĐUNARODNI DAN DJECE

Svake godine 20. studenog obilježava se Međunarodni dan djece, odnosno Međunarodni dan dječjih prava. Cilj toga dana je osvjestiti promicanje međunarodnog zajedništva, razvijati svijest o djeci diljem svijeta te djelovati u smjeru dobrobiti djece.

I mi smo obilježili ovaj važan dan. Učenici su upoznali Konvenciju o pravima djece, prava koja im njome pripadaju, ali i odgovornosti koje ta prava nose sa sobom. Zaigrali su Unicefovu igru Čovječe, ispravi se! i osvojili diplome te izradili postere o pravima i odgovornostima.

1/5

NILIN RAD S NATJEČAJA OBOJI SVIJET PROGLAŠEN JE JEDNIM OD NAJBOLJIH RADOVA U HRVATSKOJ

 

U petak, 13. studenoga 2020., naša učenica Nila Vaniš Lazari sudjelovala je na državnoj konferenciji Dan građanskog odgoja i obrazovanja. Njezina priča Njene suze su bile naš smijeh proglašena je jednim od najbolji radova s natječaja Oboji svijet šarenim bojama tolerancije te je imala priliku prezentirati ga online putem svim sudionicima konferencije, kao i onima koji su konferenciju pratili online.

Tolerancija je nešto na čemu bi se trebalo temeljiti naše društvo i nešto na čemu se treba svakodnevno raditi. Hvala Nili na osvještavanju ove bitne teme kroz svoj rad, kao i njezinoj mentorici Maji Mačinko.

Nilin rad možete pročitati ovdje.

1/3

CANKAREVCI NA SMOTRI RADOVA S MEĐUNARODNIM DJELVANJEM INOVA

 

U subotu 7. studenog 2020. učenici Marko Rako, Leona Granoša, Emil Missoni te Matej Volarević prezentirali u svoje zanimljive inovacije na međunarodnoj smotri radova Inova-Mladi koju organizira Hrvatski savez inovatora. Radove su marljivo stvarali čitavu godinu uz pomoć i savjete svoje mentorice Maje Mačinko. Sve radove možete pogledati na ovim poveznicama:

 

1. https://inova-croatia.com/product-detail/arduino-sustav-za-alarmiranje/

Arduino sustav za alarmiranje, učenik Emil Missoni

2. https://inova-croatia.com/product-detail/iot-rasvjeta-u-kuci/

IoT rasvjeta u kući, učenik Emil Missoni

3.  https://inova-croatia.com/product-detail/beskontaktni-uredaj-za-dezinfekciju-ruku/

Beskontaktni uređaj za dezinfekciju ruku, učenica Leona Granoša

4. https://inova-croatia.com/product-detail/sirius-robot/

SiRiuSrobot, učenici Matej Volarević i Marko Rako

1/4

CANKARICA OSVOJILA TRI EUROPSKE NAGRADE KVALITETE ZA eTWINNING PROJEKTE

Naša je škola nagrađena Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektima "Međunarodni dan žena u znanosti" i "U svijetu likovnih umjetnika 2". To znači da su rad naših učitelja, učenika i škole prepoznati na najvišoj europskoj razini.

Popis nagrađenih projekata i učitelja koji su ih provodili možete pogledati OVDJE.

1/1

OBOJI SVIJET - ŠARENIM BOJAMA TOLERANCIJE

U našoj je školi proveden natječaj u organizaciji Foruma za slobodu odgoja – OBOJI SVIJET ŠARENIM BOJAMA TOLERANCIJE. Kao što je i iz samog naziva natječaja vidljivo, tema je bila tolerancija. Učenici su mogli poslati radove u obliku plakata, priče, filma, stripa itd.

Povjerenstvo za izbor najboljih radova, koje se sastojalo od učitelja, učenika i roditelja, odabralo je tri najbolja pristigla rada koji su poslani Forumu za slobodu odgoja na daljnji natječaj.

Čestitamo pobjednicima te zahvaljujemo svim sudionicima natječaja. Izložbu radova možete vidjeti u predvorju škole.

 

POBJEDNICI NATJEČAJA:

Priča Njene suze bile su naš smijeh, Nile Vaniš Lazari (mentorica: Maja Mačinko)

Plakat Svi smo jednaki, Jelene Škobić, Ayle Kapetanović, Petre Križanović i Erike Mihelj (mentorica: Maja Mačinko)

Film Tolerama, 3. a razreda (mentorica: Ksenija Grabar)

 

Plakat možete vidjeti u galeriji, priču OVDJE,  a film OVDJE.

1/1

MAT LIGA

U subotu, 10. 10. 2020. održano je prvo kolo MAT LIGE, online.

Našu školu predstavljalo je 30 učenika viših razreda koji su se natjecali u parovima.

Najbolji rezultat postigli su učenici 5.c FRANJO BRIGIĆ i MIKA VALENTIĆ osvojivši 3. mjesto od 206 parova petaša iz cijele Hrvatske.

Čestitamo svim natjecateljima, a posebno Franji i Miki i njihovoj mentorici Evi Arapović, prof.

1/2

DRŽAVNA NATJECANJA

Leona Granoša osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike.
Petra Križanović osvojila je 2. mjesto na Županijskom natjecanju u
poznavanju hrvatskog jezika i prvi puta u povijesti škole netko iz materinskog
jezika ide i na Državnu razinu natjecanja.
Čestitke Leoni, Petri i našim mentoricama Maji Mačinko i Branki Rudman.

Ravnatelj:
Boris Počuča

.

1/10

MAKER FAIRE ZAGREB

Maker Faire Zagreb započela je 2019. udruga Fablab Zagreb, nakon uspješnog sudjelovanja na nekoliko Maker Faires festivala širom Europe, od Osijeka, Ljubljane i Barcelone do Trsta i Beča. 

Sajam je održan po drugi put ove godine, a na njemu su sudjelovali i naši Cankarevci: Matej Volarević, Emil Missoni, Leona Granoša i Marko Rako koji su predstavili svoje inovacije. Cankarica je bila jedina škola koja je imala izlaganje na ovom sajmu, stoga smo izuzetno ponosni na naše učenike i njihovu metoricu Maju Mačinko

1/3

PRVAŠIĆI IMALI PRVI SUSRET S LUTKARSKIM KAZALIŠTEM STRIBOR

Učenici triju odjela upoznali su tipove lutaka, odgledali dijelove nekih predstava i dobili na poklon male ginjole izrađene baš za dječju animaciju.
Bilo je poučno, lijepo i veselo.

1/5

ENCODING MARS

U srijedu, 31. rujna, povodom Svjetskog tjedna svemira i Code Week-a, u 3. c razredu profesorica Maja Mačinko održala je radionicu Encoding Mars. Učenici su proučavali ljepote svemira i Marsa, istraživali o raznim nebeskim tijelima i pojavama, a okušali su se i u kodiranju. Kao rezultat radionice napravljen je astro-dokumentarac koji možete pogledati ovdje.

1/2

OSVOJENA NAGRADA NA ROSIL-U

Robotička simulacijska liga (ROSIL) je natjecateljska online liga koja se provodila u više kola tijekom školske godine 2019/2020 u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza i udurge Inovatic te potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Učenici su programirali u robotskom simulatoru u programskim jezicima Scratch ili Python.

ROSIL je individualno natjecanje za djecu od 4. do 8. razreda osnovnih škola. 

Na ROSIL-u su našu školi predstavljali učenici Karlo Vintar (8. c), Leona Granoša (6. b) te Emil Missoni (7. a) uz pomoć mentorice Maje Mačinko, a učenik Emil Missioni je osvojio nagradu i posebnu pohvalu za programski kod.